Kleinste kasteel van de UK staat te koop

Sprookjes bestaan. Dit prachtige monumentale kasteeltje staat te koop in het midden van Engeland nabij Warwickshire in het gebied Cotswolds. Prijskaartje: £550.000. 

Warwickshire is een graafschap in Engeland met ongeveer 500.000 inwoners en als je zoekt via Google kom je prachtige plaatjes tegen van stenen huisjes, kastelen en groene tuinen. Dat het groen is zie je ook in de kinderserie Teletubbies. De glooiend groene landschappen werden opgenomen in, jawel: Warwickshire. Hou die groene gedachte even vast en bekijk dan de foto’s van het kasteeltje dat momenteel te koop staat.

Het kasteel, genaamd Molly Lodge, is ontworpen door Edward Blore. Deze Edward is een beroemde Engelse architect die verantwoordelijk was voor onder andere de uitbreiding van Buckingham Palace in 1847. Hij was overigens betrokken bij heel veel monumentale gebouwen in Engeland, maar ook Australië.

Minikasteel met Victoriaanse open haard

Binnen in dit minikasteel vind je een volledig functionerende huis, met een slaapkamer, een badkamer, woonkamer, decoratieve wenteltrap en eetkamer en is voorzien van gietijzeren Victoriaanse open haard. Heb je serieus belasting? Dan kun je dit aangeven via de website van de makelaar Savills.

Mocht je nu ook een kasteel te koop hebben staan, wij regelen snel een kasteelheer voor je die tijdelijk de wacht houdt. En als het lijkt op onderstaand juweeltje, trekken we er desnoods zelf wel in. Doen we niet moeilijk over.

Foto’s: Savills UK