Kom ik in aanmerking voor huurtoeslag?

Voor de tijdelijke huurwoningen die Interveste in beheer heeft, is het mogelijk huurtoeslag aan te vragen. Of je wel of niet in aanmerking komt voor huurtoeslag is afhankelijk van de huurprijs, je inkomen, je leeftijd en je woonsituatie. Als je totale vermogen te hoog is ontvang je ook geen huurtoeslag.

De toeslag wordt berekend voor jezelf, maar is ook afhankelijk van eventuele partners of medebewoners. Er gelden behoorlijk wat voorwaarden wat betreft huurtoeslag. Zo wordt er gekeken naar leeftijd (jonger dan 18, tussen 18 en 23, ouder dan 23 maar nog geen AOW’er, AOW’er). Maar er gelden ook weer afwijkende voorwaarden in bijzondere gevallen.

Servicekosten

Ook is het van belang te bekijken hoeveel servicekosten je moet betalen, want de Belastingdienst vraagt hier expliciet naar. Die servicekosten staan genoemd bij onze woningen, kamers en andere ruimtes. Ze variëren per opdrachtgever dus let even goed op.

Even ter verduidelijking: bij antikraakwoningen betaal je geen huur, maar een onkostenvergoeding. Hiervoor kun je dus géén huurtoeslag aan vragen.

Huurtoeslag berekenen

Wil je direct berekenen of je in aanmerking komt voor huurtoeslag? Open hieronder dan de rekentool van de Belastingdienst.

Huurtoeslag berekenen