Club van Vrijwilligers logo

Koningin Máxima opent Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021

Koningin Máxima opent Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021Hare Majesteit Koningin Máxima opent woensdagmiddag 2 december in Den Haag het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021. Onder de naam Mensen maken Nederland vragen vrijwilligersorganisaties landelijk meer aandacht voor de verbindende waarde van vrijwilligerswerk.

Vrijwilligerswerk draagt bij aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken zoals eenzaamheid, armoede en behoefte aan hulp en zorg. In Nederland zetten jaarlijks 6,7 miljoen mensen zich vrijwillig in voor anderen of hun omgeving. Desondanks neemt de vraag naar vrijwilligers toe. De Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) wil als landelijke koepel- en brancheorganisatie samen met vrijwilligersorganisaties meer mensen aanspreken om via vrijwilligerswerk bij te dragen aan de samenleving. De opening van het jaar vindt plaats in aanloop naar Nationale Vrijwilligersdag op 7 december.

Koningin Máxima verricht de openingshandeling van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021 tijdens een talkshow waarin diverse gasten hun visie geven op vrijwilligerswerk en over hun ervaringen vertellen. Er wordt onder meer ingegaan op het belang van vrijwilligerswerk, het gebrek aan en de behoeftes van vrijwilligers en de rol van de overheid en het bedrijfsleven voor de ondersteuning van vrijwillige inzet.

Bron: RVD