Koop een lot en win een huis

VV Ouwe Syl, een voetbalclub in Friesland, gaat hun 50-jarig bestaan op een wel heel ludieke manier vieren. Ze willen hun clubhuis volledig gaan opknappen. En dat doen ze door lootjes te verkopen. Zoals het er nu uit ziet verdienen ze daar dadelijk een paar ton!! aan.

Voor 98 euro koop je een lootje. Een hoop geld, maar dan kun je wel een huis winnen ter waarde van 200.000 euro. Dat klinkt als een vrij duur ticket, maar als je weet dat er minder dan 8000 lotjes worden verkocht is de kans op winst dus ineens behoorlijk.

Win een huis met de loterij
Foto: VV Ouwer Slys

Staatsloterij

Als voorbeeld pakt de club de Staatsloterij. Dat je weinig kans maakt om een echte prijs te winnen in de Staatsloterij moge duidelijk zijn. Toch weten maandelijks maand 2.6 miljoen loten hun weg te vinden naar potentiële miljonairs. Dus je hebt een kans van 1 op 2.6 miljoen om de hoofdprijs te winnen. De kans op het te winnen huis in Oude Bildtzijl in Friesland is dus 1 op minder dan 8000.

Al meer dan 6400 lootjes verkocht

Inmiddels zijn er 6400 kaarten verkocht. 6400 keer 98 euro = 627.200 euro. Van de opbrengst gaan eerst de belastingen af. De overdrachtsbelasting van het huis bedraagt 2% en de kansspelbelasting bedraagt in Nederland 29%. Dus we verwachten dat 1/3 van de opbrengst naar de Belastingdienst gaat. Haal daar de 200.000 van het huis af en de rest blijft over om de accommodatie van de voetbalclub te verbeteren.

Niet slecht dus voor een ‘stelletje amateurs’

Niet slecht dus voor een ‘stelletje amateurs’. Dat bedoelen we uiteraard enorm sarcastisch, want zowel de website, de loterij zelf, de marketing rondom de actie zit allemaal bijzonder professioneel in elkaar. En dat voor een cluppie met slechts 150 leden. Daar kunnen ze bij de Staatsloterij nog iets van leren. Wij wensen de heren en dames van VV Ouwe Syl veel succes met de actie: op naar de 100 jaar!

Koop hier een van de laatste lootjes

Facebook antwoorden