Koop nu hier je huis voor één euro!

Wil je dit jaar op vakantie naar Italië voor een paar honderd euro? Of wil je nog wat langer genieten van de Italiaanse zon, de cultuur en uiteraard het heerlijke eten? Koop dan nu één van de vele huizen die te koop staan voor dit symbolische bedrag van EEN EURO!

We schreven al eerder over huizen die verkocht worden voor een euro. Afgelopen maanden kwamen er meerdere projecten bij. Zo was in januari het dorpje Ollolai in het nieuws omdat de burgemeester van het Sardiniaanse dorp meerdere woningen aanbood voor een euro. Het dorpje is in de afgelopen 50 jaar qua bewoners gehalveerd van 2600 naar zo’n 1300. En dus is er leegstand.

Niet elke woning is even fraai, maar ja… voor maximaal 30.000 euro heb je volgens de burgemeester elke woning weer fantastisch opgeknapt. Je mag dan gebruik maken van de vele subsidies die er zijn om de panden op te knappen.

Overigens berichtte RTL Nieuws er al eerder over. Ook omdat er een tv programma zou komen waarbij Ollolai het middelpunt zal zijn: Het Italiaanse Dorp: Ollolai

Het programma moet als het goed is deze zomer dagelijks op RTL4 verschijnen.

Nog veel meer huizen voor 1 euro

Maar niet alleen in Sicilië en Sardinië staan er woningen te koop. Er zijn nog veel meer dorpjes die zich aansluiten bij dit initiatief. En om al deze woningen in kaart te brengen is er een website bedacht waarop deze woningen worden verzameld. Nog makkelijker dus om je Italiaanse droomwoning (of ruïne) uit te zoeken. De website heet letterlijk vertaald Huizen voor 1 euro en legt precies de voor- en nadelen uit van zo’n huis. Mocht Nederland je niet langer bekoren: Italië ontvangt je met open armen!

Wonen op Sardinië voor een euro
Ook op Sardinië staan huizen te koop voor slechts een euro
Kaart met dorpjes die woningen voor een euro aanbieden
Kaart met dorpjes die woningen voor een euro aanbieden

Update september 2020:

Het Italiaanse Dorp: Ollolai

We schreven al over het TV programma van RTL waarbij deelnemers kans maakten om in het Italiaanse dorp hun droom waar te maken. Vier stellen kregen de kans om voor 1 euro hun huis op te knappen en dan een extra prijs van 20.000 euro te verdienen. De winnaars van het programma bleken de 28-jarige Marije Graafsma en haar vriend Ovan Abdullah (30). 600.000 mensen zagen het stel winnen.Ze hielden een modeshow in het dorpje en wonnen daarmee als fashion stel de prijs om hun B&B samen met hun modelabel Amkina te beginnen in het dorp. Dat klinkt allemaal erg mooi, ware het niet dat het stel inmiddels toch al weer terug gekeerd is naar Nederland.

Ze kregen te maken met de Italiaanse bureaucratie. Keer op keer werden ze teleurgesteld en moesten ze wachten alvorens ze verder konden. Inmiddels hadden ze er al wel veel vrienden én grote kosten gemaakt voor de verbouwing. Een flinke domper, maar ze ehbben zeker genoten van het leven. Het moet dus gezegd worden: als je een huis van een euro koopt, hou dan wel rekening met allerlei regeltjes die je weerhouden snel wijzigingen te kunnen doorvoeren op de locatie zelf. Marije en Ovan zijn er het bewijs van. Maar toch… 1 euro… een huis voor 1 euro. Dat is écht niet veel!

Facebook antwoorden