Koreaanse dansgroep zoekt leegstaand gebouw

Regelmatig schrijven we over mensen die via Interveste wonen, mooie panden die we in beheer hebben of activiteiten en hobby’s die bewoners hebben. We draaien nu de rollen even om. We zijn per direct op zoek naar een geschikte locatie voor een wereldberoemde dansgroep uit Korea: Morning Of Owl!

Dansgroep ‘Morning of Owl’ komt uit Seoul, Korea. De groep extreem getalenteerde dansers veroverde in de afgelopen jaren de theater- en danswereld door eigenzinnig voorstellingen en shows te geven en workshops te bieden aan professionele dansers. Maar achter het grote imago van de groep staan 10 zeer beleefde, positieve en vriendelijke Koreaanse dansers die al meer dan 15 jaar samen creatief werken, wonen en leven. Elke dag traint de hechte groep zo’n 9 uur aan hun performance en dansvaardigheden.

Koreaanse Dasngroep zoekt leegstaand pand
Dansgroep Morning of Owl uit Korea

De groep wil nu de Europese markt betreden en hebben Nederland uitgekozen om te willen wonen en werken. De belangrijkste reden hiervoor is de artistieke vrijheid en de onbegrensde mogelijkheden die Nederland hen op dit niveau kan bieden. Ze lazen op Interveste’s website over een groep Capoeïradansers die tijdelijk in Nederland verbleef in een leegstaand schoolpand: een perfecte manier om te wonen, te repeteren en tegelijkertijd te helpen leegstaande panden te beschermen. Het contact met Interveste was daarom snel gelegd.

De Wereld Draait Door - Een Vijf Vijf - Interveste
‘Een Vijf Vijf’ bij De Wereld Draait Door (vanaf 14m10s)

Gebaseerd op de vriendschap met de Nederlandse danscompany “Een Vijf Vijf”, waren de dansers uit Korea In 2013 voor 1 maand in Nederland, om de mogelijkheden te verkennen. Een Vijf Vijf was afgelopen week nog te zien bij De Wereld Draait Door om een korte preview van hun aankomende theatershow te tonen. Ze waren eerder al te zien bij o.a. Holland’s Got Talent en uiteraard door heel Nederland met hun eigen theatervoorstelling. Zoals veel kunstenaars wonen ook de dansers van Een Vijf Vijf allen via leegstandsbeheer.

Interveste wil deze bijzondere kunstenaars een kans geven om de Europese markt veroveren. Daarom zijn wij per direct op zoek naar een geschikt pand voor hen om te wonen en repeteren. Heeft u tips of heeft u een leegstaand pand? Laat het ons weten.Facebook antwoorden