Krakers bezetten pand in Amsterdam

Afgelopen zaterdag heeft een groep krakers een pand in de Wijde Heisteeg in het centrum van Amsterdam bezet. Het gebouw was in 2011 al eens ontruimd op basis van het kraakverbod, maar is nu wederom gekraakt.

Antikraak-Interveste

‘Wat niet mag… kan nog steeds!’ Met dit motto hebben de krakers hun intrek genomen. De leus is te zien op een spandoek dat ze aan het pand hebben bevestigd. In een verklaring op hun website stelt de groep dat de eigenaar het gebouw verwaarloosd heeft en zij beter voor het pand kunnen zorgen. De eigenaar wilde het pand gaan verbouwen om er woningen in te maken, maar dit bleek niet mogelijk. De Vereniging van de Vrienden van de Binnenstad blokkeert de geplande werkzaamheden namelijk.

In de middag en avond werd de kraakactie “gevierd” met als gevolg een hoop geluidsoverlast. Een buurtbewoner laat aan AT5 weten dat gemaskerde mannen met trommels gisteravond rond 22:00 uur lawaai aan het maken waren. “De toeristen schrikken zich ook rot.” De politie kan het pand pas weer ontruimen als de eigenaar aangifte doet. De krakers zijn in ieder geval niet van plan om uit zichzelf te vertrekken.

Bron: AT5/Nu.nl