Krakershonden overgebracht naar ander kraakpand

Een man in Eindhoven keek dit weekend toch wel even vreemd op toen hij ontdekte dat hij zijn eigen woning niet meer binnen kon. Toen hij door een raam keek zag hij vreemde fietsen staan. Het bleek dat een aantal krakers het huis was binnengedrongen en gelijk maar even alle sloten had vervangen.

Toen de politie aankwam wilden ze een slotenmaker bellen toen er net een onfris figuur de woning uitkwam. Hij is direct aangehouden voor artikel 138A wetboek van Strafrecht, het kraken van panden. Hij vertelde dat er nog drie personen en drie honden aanwezig waren in het pand.

De krakers zijn daarop direct aangehouden door de politie. Binnen bleek het een zwijnenstal te zijn geworden door onder andere rondslingerende lege bierflessen en etensresten.  Een hondengeleider bewapend met schilden ging het huis binnen om de honden te vangen. Maar dat bleek een peulenschilletje: de kwispelende honden wilden enkel geaaid worden. Ze zijn op de achterbank van een politieauto vervoerd naar een ander kraakpand en genoten zichtbaar van alle aandacht die ze kregen.

De eigenaar van het pand heeft aangifte gedaan van kraken en huisvredebreuk. Hij heeft de sloten wederom vervangen en kan nu weer verder met zijn verbouwing. Wie er voor de kosten opdraait is niet bekend.

Bron: Politie Eindhoven

Facebook antwoorden