Krijg 10.000 euro als je hier naar verhuist

Let op: Interveste is overgenomen door Gapph. Verwijzingen naar diensten en activiteiten van Interveste kunnen inmiddels zijn vervallen.

Krijg 10.000 euro als je hier naar toe verhuist

Giovanni Bruno Mattiet, burgemeester van Locano in Piëmont, is bereid om 10.000 euro te betalen aan gezinnen die naar zijn gemeente in het noorden van Italië verhuizen. De enige twee voorwaardes: de gezinnen moeten in elk geval één jong kind hebben en het huidige jaarsalaris moet hoger zijn dan 6000 euro.

Hij voegt eraan toe, dat de gemeente 1000 euro extra zal betalen voor elk nieuw kind dat tijdens het verblijf in de stad wordt geboren.

Waarom? Leegloop van het dorp. Locano was begin vorige eeuw nog een redelijk groot dorp met 7000 inwoners. Inmiddels zijn dat er minder dan 1500, want de meeste bewoners vertrokken naar grote steden als Turijn. “Dat kan ik niet laten gebeuren”, zo vertelt Mattiet. En dus verzint hij nu een manier om mensen aan te trekken. Dat mogen ook mensen uit Nederland zijn of bijvoorbeeld expats. Als het dorp maar weer gaat groeien.

Bijvoorbeeld dit huis

Onderstaand huis kost 27.000 euro. Je krijgt als je een kindje hebt maximaal 10.000 euro verspreid over een paar jaar. Dan moet je het huis nog wel even afmaken, want het zijn vooral muren (het lijkt niet te zijn afgebouwd). Kosten voor het afmaken: 20.000 euro? Voor 37.000 ben je dus in het bezit van een prachtige vakantiewoning op nog geen halve dag (11 uur) rijden van Utrecht. We zouden het bijna zelf kopen.

Locana huis voor 27.000

Hotel beginnen in Locano?

Of wil je toch iets definitievers en in Locano je onderneming starten? Misschien is dit wat. Je kunt onderstaand hotel met 43 kamers en 21 badkamers kopen voor 150.000 euro. Ruim 1.000m2. En dan krijg je er dus nog geld bij van de burgemeester ook.

Bar - hotel in Locana voor 150.000 euro

Een huis voor een euro

We zien het steeds vaker in het nieuws en ook wij schreven al eerder over dorpjes die voor nagenoeg niets te koop staan of waar je naar kunt verhuizen. Er staan zo meerdere huizen in Italë en Spanje te koop voor slechts een euro. Uiteraard zitten er een paar kleine lettertjes bij. Meestal zul je moeten investeren in het huis. Maar aan het eind van de rit is het nog steeds erg goedkoop wonen natuurlijk.

Een huis voor een euro - Sicilie