Krijg een gratis woning en 1000 euro bonus

De leegloop van dorpen in Italië wordt steeds dramatischer. Werden woning eerst weggegeven voor een euro, nu zijn ze al gratis en in sommige gevallen krijg je er nog 1000 euro bonus bij.

De afgelopen jaren schreven we al enkele malen over dorpjes die bijna gratis woningen weggaven. Meestal vroegen ze een euro. Het leken geslaagde innitiatieven om veel aandacht te krijgen voor leegstaande woningen in de dorpjes en waren vaak internationaal in beeld na zo’n actie.

Interveste  Gratis woningen in Cammarata

Cammarata

Vincenzo Giambrone van het Siciliaanse Cammarata blijkt deze innitiatieven ook te kennen. Hij biedt enkele woningen in zijn geboortestadje nu zelfs gratis aan om er maar voor te zorgen dat er nieuwe mensen de leefbaarheid komen vergroten.

‘Ik kan het niet verdragen om deze prachtige gemeente leeg te zien staan, om te zien hoe de huizen langzaam in een ruïne veranderen. Dat doet me pijn”, zo liet hij weten aan CNN Travel. Hij wist meerdere pandeigenaren de woningen aan hem over te dragen opdat nieuwkomers de kans kregen er gratis te wonen. Uiteraard zijn er wel voorwaarden.

Voorwaarden van de gratis woning

Er staan inmiddels 12 woningen tot zijn beschikking en dat lijken er nog meer te gaan worden. Maar wat zijn dan de kleine lettertjes. Vrij simpel. Je moet binnen drie jaar het pand opknappen en renoveren. En je betaalt een borg van 5000 euro om er zeker van te zijn dat je ook daadwerkelijk werk maakt van de bewoning. Is de renovatie voltooid? Dan krijg je dit bedrag terug.

Iedereen maakt kans, maar er is wel een lichte voorkeur voor jonge gezinnen met kinderen. Koppeltjes die in de stad een kind krijgen, verdienen zelfs 1000 euro bonus! Je mag de ruimtes in alles transformeren: je eigen woning, een Bed & Breakfast, een hotel, winkel of restaurant. Als het je maar lukt en je moet met goede plannen komen.

Cammarata is gelegen op 60 kilometer ten zuiden van Palermo. De dorpjes daar zijn bijzonder rustig en uitermate geschikt voor mensen die de rust kunnen waarderen.

Wil je er meer over weten? Bezoek dan de website van de gemeente Cammarata.