Lawaai bij miljoenen huizen – kan zelfs hartinfarct veroorzaken!

Meer dan een derde van alle huizen in Nederland staat op plekken die veel te lawaaiig zijn voor onze gezondheid. Geluidsoverlast blijk een groot probleem voor onze gezondheid. In het uiterste geval kan het zelfs hart- en vaatziekten of erger: een hartinfarct veroorzaken.

RTL Nieuws ontdekte het nieuws door de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) eens onder het licht te houden. Huizen staan naast snelwegen, spoorwegen of in de buurt van het centrum van een dorp of stad. Of ze liggen onder de vliegroutes van het vliegverkeer. Maar ook windmolens kunnen geluidsoverlast veroorzaken. Al dit geluid gezamenlijk kan tot hevige stress leiden.

Psychische problemen door geluidsoverlast

Overlast van geluid is een van de grootste gevaren voor de gezondheid in de leefomgeving. Door overlast slaap je bijvoorbeeld slecht waardoor je zowel lichamelijke als psychische problemen kunt krijgen. En deze stress kan dan weer leiden tot in de extreemste gevallen: een hartinfarct. 

En jouw huis?

RTL Nieuws maakte een kaart waarin ze trachten weer te geven hoe groot de overlast bij jou thuis kan zijn. Wil je weten hoe groot de overlast ergens in Nederland is? Zoek dan de locatie op het kaartje hieronder.

Facebook antwoorden