Maffia-aannemer kraakt en plaatst illegalen in huis

PowNews plaatste afgelopen week een bericht en filmpje dat momenteel trending is op Youtube en dat is niet vreemd. Een huiseigenaar had een aannemer in dienst genomen voor zijn huis. Maar het vreemde is dat zijn huis nu gekraakt is…via zijn aannemer. Volgens de krakers wonen ze er antikraak.

De politie ziet dat het huis bewoond is (door de krakers) en dus wordt de huiseigenaar weggestuurd. De politie dreigt zelfs de huiseigenaar te arresteren als hij zich bij het huis blijft staan. Het beleid in Amsterdam is dat er niet wordt er ontruimd voor leegstand. Dit betekent dat de politie liever ziet dat er mensen wonen dan dat het pand leeg staat. Tot zover is dat te begijpen, maar dat nu de krakers mogen blijven zitten en de eigenaar het pand niet meer in kan is toch wel op zijn minst merkwaardig te noemen.

De krakers zitten er zeker niet antikraak, want alle sloten zijn verwijderd en aangepast. Waarschijnlijk hebben ze de malafide aannemer betaald om er te ‘mogen’ wonen.

Kraakverbod niet gehandhaafd in Amsterdam

In Amsterdam wordt het kraakverbod niet gehandhaaft en dus worden huiseigenaren gestraft, zo vindt Diederik Boomsma, fractieleider van het CDA in Amsterdam. Hij geeft aan dat krakers in Amsterdam worden beloond in plaats van bestraft.

De politie heeft aangegeven dat huiseigenaar Cyril moet wegblijven bij het huis. De aannemer die aangenomen werd schijnt een heel track-record met vreemde zaken te hebben. Tientallen berichten waarbij hij mensen hun huis heeft afgepakt en bedreigd, zo geeft Cyril aan.

Dus, wijze les…

…staat je pand in Amsterdam leeg? Schakel dan direct de diensten van Interveste of een soortgelijke leegstandbeheerder in, zodat je altijd gewoon je eigen huis of gebouw in kunt voordat vreemde personen binnendringen. Overigens is het verstandig dit ook te doen als je pand niet in Amsterdam staat.

Bekijk het verhaal van PowNews hier: