Met drone in “Vogelvlucht over Haarendael”

We kunnen vertellen hoe mooi Groot-Seminarie Haarendael is, maar misschien zeggen beelden nog meer dan woorden. We nemen je graag mee in vogelvlucht over Haarendael.

Drone beelden van landgoed HaarendaelHet monumentale landgoed Haarendael gelegen tussen Tilburg en ‘s-Hertogenbosch wordt bewoond door huiswachten van leegstandbeheerder Interveste. Het prachtige monumentale pand werd in 1833 gebouwd om de studenten van de priesteropleiding in ‘s-Hertogenbosch te huisvesten. In de Tweede Wereldoorlog werd Haarendael door de Duitsers gebruikt als gevangenis en gijzelaarskamp.

In 1967 werd zorginstelling Cello eigenaar van het Groot-Seminarie en boden de gebouwen bijna 45 jaar onderdak aan mensen met een verstandelijke beperking. Helaas voldoen zowel het terrein als de monumentale gebouwen niet meer aan de eisen en wensen van een goed functionerend zorgcomplex in deze tijd.
Aangezien er voor het complex nog geen andere bestemming werd gevonden, is het beheer voor de periode van leegstand uit handen gegeven aan Interveste.

Om je een beeld te geven hoe mooi de locatie zijn er video opnames gemaakt die verwerkt zijn in onderstaand filmpje:

Er zijn momenteel nog enkele woonruimtes beschikbaar. Mocht je meer interesse hebben, schrijf je dan in en reageer direct.