Miljoen euro schade aan kraakpand Eindhoven

Het is een chaos in een bedrijfspand aan de Nijverheidsweg in Eindhoven. Krakers hielden het pand afgelopen tijd bezet. Dit weekend greep de M.E. in toen er een illegale houseparty werd gehouden. Een dag later ziet de eigenaar van het pand de chaos. Met tranen in zijn ogen vertelt hij aan Omroep Brabant: ‘Het lijkt wel een oorlogsgebied’.

Het pand riekt naar een vuilnisbelt. Lege flessen, gescheurde kleren, kapotgeslagen plafondplaten en zelfs al het koper is uit het pand gestript. Een spiegel met witte resten, alle elektrische bekabeling uit de muur getrokken. De terechte opmerking van de gedupeerde eigenaar: ‘Wie doet nu zo iets?’.

Hoewel kraken al jaren verboden is bleek er weinig aan gedaan te kunnen worden. Politie en gemeente Eindhoven hebben nog niet op het voorval gereageerd, maar wat zeker is dat de eigenaar voor de kosten kan opdraaien. En het opnieuw opbouwen gaat zeker een half jaar duren. Het is mosterd na de maaltijd, maar antikraak was wel een geweldige oplossing geweest om deze vernielingen tegen te gaan.

Overigens blijkt het pand al sinds juni gekraakt te zijn: Inval in leegstaand pand

bronnen: Omroep Brabant & Eindhovens Dagblad