Ook wonen in een ‘Tiny House’?

Een keuken met kookeiland. Je eigen sauna, een mega hoekbank of een paar extra slaapkamers. Menig mens wil meer en groter wonen. Toch is niet voor iedereen het wonen in een groot huis de ultieme droom. Er is een groeiende groep Nederlanders die juist het tegenovergestelde willen: wonen in een ‘Tiny House’.

Wat is een ‘Tiny House’?Tiny House van Binnen

Een Tiny House is een woning van niet meer dan 50 m2. De term Tiny House is in Amerika ontstaan en is daar dan ook een groot begrip. Tiny Houses zijn volwaardige woningen, maar dan in het klein. Bij het ontwerp van een Tiny House wordt slim gebruik gemaakt van de schaarse ruimte en innovatietechnologieën. Een Tiny House is zelfvoorzienend, dit houdt in dat je niet afhankelijk bent van derden voor elektra en water. Daarnaast is een Tiny House ook nog eens milieubewust. Er zijn verschillende soorten Tiny Houses. Er zijn huisjes die verplaatsbaar zijn, maar ook Tiny Houses die op een vaste plek blijven staan. Maar of ze nu achter je trekhaak kunnen hangen of een vaste standplaats hebben: juist omdat ze zo klein zijn kun je Tiny Houses zeer sfeervol inrichten.

Waarom een Tiny House?

Er zijn verschillende redenen voor mensen om voor een Tiny House te kiezen. Allereerst bespaart het natuurlijk enorm veel geld, zeker als je Tiny House zelfvoorzienend is. Je hoeft dan geen rekeningen te betalen voor gas, water en licht. Daarnaast is een Tiny House al voor een kleine € 35.000 neer te zetten. Je kunt een Tiny House dan ook geheel zelf ontwerpen.

Mensen die voor een Tiny House kiezen, kiezen vaak ook voor een eenvoudiger leven. Deze mensen willen focussen op wat echt belangrijk is in het leven. Daarnaast krijgen steeds meer mensen het idee dat de manier waarop we met de aarde omgaan zo niet langer kan. Ze willen een bijdrage leveren aan de ommekeer van de milieuvervuiling. Het leven in een Tiny House past hier prima bij. Bij de bouw van een normaal huis wordt ongeveer twee Tiny Houses aan afval geproduceerd.

Als schoonmaken niet je favoriete hobby is dan is een tiny house een interessante keuze. Een Tiny House is klein. Daarom is het schoonhouden van de ruimtes een peuleschilletje.

Enkele voorbeelden van Tiny Houses

Dit Tiny House is 13 vierkante meter groot en heeft een prijskaartje van € 50.000. Het huisje is volledig zelfvoorzienend. Zo heeft het een energiedak, een groene waterzuiverende wand voor gerecycled drinkwater, windmolen en ga zo maar door.

Tiny House

Dit blauwe Tiny House is 10 vierkante meter groot en staat in Eindhoven op Strijp-S. Het wordt verhuurd als werkplek maar je kunt er ook overnachten voor €75 per nacht per persoon.

Tiny House verplaatsbaar

 

Nog meer Tiny Houses vind je in dit Youtube filmpje: