Op pad met regiobeheerder Lilian (deel 1)

Het leven van een Interveste regiobeheerder verschilt van dag tot dag. Lilian is één van de regiobeheerders die dagelijks nieuwe mensen blij maakt met een nieuwe (tijdelijke) woning. We liepen een dagje met haar mee om uit te zoeken wat haar op een dag zoal bezig houdt.

Aankomst Haarlem
Het is 09:30 uur wanneer Lilian in Haarlem moet zijn. Na de nodige files onderweg, bereikt ze de eerste locatie van vandaag. Lilian bezoekt als eerste één van de Interveste opdrachtgevers om de huissleutels op te halen. De huizen worden vandaag gecontroleerd op de bewoonbaarheid. De panden zijn eigendom van een bekende woningcorporatie. Over het algemeen zijn deze panden in redelijk goede staat, waardoor ze direct in beheer genomen kunnen worden.

Dat zijn een heleboel sleutels! Tijd om naar de woningen te gaan.

Het eerste appartement bevindt zich op de bovenste verdieping in een appartementencomplex. De vorige bewoner hield zoals je kunt zien nogal van felle kleuren! Na een algemene check, vervolgen we onze weg naar de volgende woning een paar honderd meter verderop. Dit is een woning op de begane grond: iets kleiner, maar verder keurig. Ook dit pand wordt door de regiobeheerder gecontroleerd.

Bezichtiging
De bezichtiging door belangstellenden is gepland direct nadat de woning in beheer is genomen. Het is namelijk de taak van Interveste om woningen zo snel mogelijk weer (tijdelijk) bewoond te krijgen. De kijkers hebben de keuze uit beide woningen, maar eerst bekijken ze de benedenwoning. Lilian geeft de bezoekers eerst een algemene uitleg over het verloop van de bezichtiging, de woning, de eventuele loting die plaatsvindt en de afwikkeling na afloop van de bezichtiging.

Na huis nummer 1, is het tijd voor de bezichtiging van het tweede appartement. Daar aangekomen staan de bezoekers alweer te wachten voor het pand. Ook bij deze woning krijgen de bezoekers een uitleg over de woning en mogen ze deze volledig bekijken. Één koppel kijkt toch liever verder voor een woning, en uiteindelijk zijn er drie liefhebbers voor twee woningen. Tijd om te loten!

…Benieuwd naar de nieuwe tijdelijke bewoners van de panden en de afwikkeling van de zaken? Kijk uit naar deel 2 van dit artikel!