Op pad met regiobeheerder Lilian (deel 2)

Je hebt vorige week maandag het eerste deel van het avontuur met Regiobeheerder Lilian al kunnen lezen. Vandaag het vervolg! Hoe is het verlopen na de tweede bezichtiging?

Bezichtiging 2

Nadat bezichtiging 2 is afgelopen, is het tijd om te loten. Er zijn twee woningen voor drie geïnteresseerden. Bij Interveste is het écht loten: Lilian maakt drie lootjes, waarvan twee met een huisnummer erop. De mensen die het het huisnummer trekken krijgen de woning. Mensen die in de woning geïnteresseerd zijn na de bezichtiging maar uitgeloot worden, krijgen de volgende keer voorrang bij een woning.

De huizen zijn verdeeld, tijd voor de contracten. Deze worden aandachtig doorgelezen en ondertekend door de nieuwe bewoners. Ze kunnen het huis per direct betrekken en krijgen hun sleutel dus direct. Nieuwe bewoonster Merel kan direct van haar nieuwe uitzicht genieten!

Na de overhandiging van de twee panden, is het tijd om naar de volgende locatie te gaan.

Bij de laatste woning van vandaag staan de eerste bezoekers ons al op te wachten. Ze hebben overduidelijk veel zin om te verhuizen, maar eerst moet Lilian nog even een controle in het pand doen of deze eengezinswoning ook in beheer wordt genomen. Bij een pandcontrole wordt er aandacht besteed aan de leefbaarheid van het huis: hierbij is veiligheid uiteraard prioriteit nummer één. Ook de meterkast wordt gecontroleerd.

Er zijn twee liefhebbers voor de woning. De eerste bezoeker heeft echter voorrang, aangezien zij de vorige keer uitgeloot is voor een woning. Aangezien de woning er super uit ziet, neemt degene met voorrang de woning natuurlijk direct. Maar, niet getreurd: bezoeker #2 heeft de volgende keer voorrang, en deze woning maakt onderdeel uit van een groter project. Grote kans dat zij binnenkort ook een woning bemachtigen!

De contracten worden getekend, het brandveiligheidspakket wordt uitgelegd en de sleutels worden overhandigd. Alweer een nieuwe bewoner blij gemaakt! Nieuwe bewoonster van deze eengezinswoning, Danielle, vult tegelijkertijd ook direct bij Lilian haar gas en elektra af bij Green Choice. Deze partner van Interveste levert niet alleen met korting aan Interveste bewoners, maar onze bewoners mogen op ieder gewenst moment hun leveringscontract opzeggen. Wel zo makkelijk bij tijdelijke woningen!

Straatje Haarlem

En toen was het alweer 3 uur: tijd om richting ‘s-Hertogenbosch te gaan om de administratie af te handelen, want dat moet natuurlijk ook gewoon gebeuren.

Het was heel leuk om weer eens zo’n dag uit het leven van de regiobeheerder mee te maken. Je ziet verschillende woningen, de staat waarin die verkeren en natuurlijk verschillende mensen en verhalen. Ben je benieuwd naar nog meer verhalen van de regiobeheerder? Lees hier over een dag uit het leven van regiobeheerder Maurice!