Op vakantie in Ierland of toch maar direct rentenieren daar?

Knockdrin Castle in Mullingar, Ierland staat te koop. Voor een miljoen of 5 is hij van jou. Lekker rustig wonen gegarandeerd.

Er staan al vele jaren door heel Europa meerdere kastelen te koop. De meeste zijn echter flink vervallen en kun je voor klein bedrag overnemen als je er maar voor zorgt dat alles helemaal wordt gerestaureerd. Aan dit kasteel hoef je weinig te restaureren. Je hebt wel een paar WiFi modems nodig om het bereik in elke ruimte goed te houden. Het is immers een van de grotere kastelen in Ierland met een flink stuk grond erbij.

Uitgelezen kans

Volgens de verkopende partij Sothebys International Realty is dit een uitgelezen kans om zoiets unieks aan te schaffen. Knockdrin Castle is een prachtig achttiende-eeuws neogotisch kasteel, majestueus gepositioneerd in een glooiend parklandschap van zo’n 202 hectare”.

Interveste  op vakantie of direct rentenieren

Een van de mooiste pittoreske kastelen

Knockdrin Castle is een van de mooiste pittoreske kastelen die in de eerste helft van de 19e eeuw in Ierland zijn gebouwd. Het kasteel werd gebouwd door Sir Richard Levinge [1785-1848], die in 1810 de opdracht kreeg om de kasteelresidentie in neogotische stijl te bouwen. Binnen de tuinen bevinden zich ook de overblijfselen van een gebouw uit de 16e eeuw, vermoedelijk gebouwd circa 1550.

Een opvallend kenmerk in het kasteel van Knockdrin is de trap van gebeeldhouwd eiken. De trap wordt verlicht door een grote glazen koepel die te vinden is boven het trapgat. Ook alle deuren in het kasteel zijn overigens gemaakt van eikenhout.

Rentenieren? Dit zou wel eens de perfecte plek kunnen zijn in Ierland
Knockdrin Castle in Mullingar

De eerste verdieping is prachtig mooi versierd met zogenoemde ojiefen. Wat dit is? Volgens WikiPedia: “Een ojief, ogief of cyma is een bepaald profiel. De doorsnede heeft de vorm van twee gespiegelde S’en die aan onder- en bovenzijde min of meer ingekort zijn.” Dat dus. Altijd een leuk weetje als je eventuele gasten een rondleiding geeft.

Sir Winston Churchill

Het kasteel heeft 12 slaapkamers en waar o.a. Sir Winston Churchill verbleef tijdens de onafhankelijkheidsoorlog (tussen 1917 en 1921). Het gehele gebouw werd 50 jaar geleden voorzien van elektriciteit en centrale verwarming. Maar als je een wat zuiniger kasteel wilt hebben raden we wel even een nieuwe hr-ketel aan.

Knockdrin Castle ligt op een uurtje rijden van Dublin, dus als je toch een keer zin hebt in de drukte van de kroegen in de Temple Bar regio, geen probleem.

Meer weten? Check de website van Sothebys.