Opnieuw een huis voor 1 euro

Een huis voor een euro - Sicilie

Sambuca. Het is niet alleen een anijslikeurtje, maar tevens een klein plaatsje in het westen van Sicilië. Het dorpje telt ongeveer 6000 inwoners. En het telt tientallen huizen die slechts één euro kosten!

Al eerder schreven we over het dorpje Ollolai waar huizen voor een euro te koop werden aangeboden. En daarvoor (eveneens op Sicilië) over het dorpje Gangi waar zo’n 100 woningen te koop stonden voor een euro. Maarburgemeester Giuseppe Cacioppo van Sambuca die Sicilia zegt het heel anders aan te gaan pakken met de verkoop. Volgens hem komt het omdat ze als gemeente alle huizen in bezit hebben die slechts een euro kosten. Dus als je nu direct naar de gemeente stapt en zegt dat je het huis wil hebben, kun je er (bij wijze van spreken) direct in. 

En dan nu: het addertje

Nou ja direct… net zoals bij de andere dorpen zijn veel huizen vervallen. Er zit dan ook een addertje onder het gras. Voordat je er mag wonen moet je er eerst minimaal 15.000 euro aan besteden zodat het huis opgeknapt wordt en je moet even een aanbetaling van € 5000,- , maar die krijg je terug zo gauw het huis is opgeknapt. Feitelijk kost een huis dan € 15.001 euro. Nog niet al te veel voor een compleet huis op een vakantie-eiland natuurlijk.

Mboesch [CC BY-SA 3.0], from Wikimedia Commons

Aardse Paradijs voor één euro

De burgemeester omschrijft het dorp zelf zo: “Dit vruchtbare stukje land wordt het Aardse Paradijs genoemd. We bevinden ons in een natuurreservaat vol met geschiedenis. Prachtige stranden, bossen en bergen omringen ons. Het is stil en vredig, een idyllisch toevluchtsoord om tot rust te komen.”

We zijn benieuwd of de huizen allemaal snel verkocht worden. Qua reclame zit het in elk geval goed, want naast The Irish Times, de BBC en CNN,  staat het verhaal nu dus ook op de blog van Interveste.


View Larger Map

Facebook antwoorden