Ouderen een fijne dag bezorgen: geeft ongelooflijk veel voldoening!

Let op: Interveste is overgenomen door Gapph. Verwijzingen naar diensten en activiteiten van Interveste kunnen inmiddels zijn vervallen.

Lisette Janse woont in het Zuid-Hollandse dorpje Lisse, in één van de door Interveste aangeboden woonruimtes. Ze besloot zich direct aan te melden voor Club van Vrijwilligers toen ze zich inschreef als woningzoekende. Erg mooi om te zien dat ze ook direct aan de slag is gegaan bij een vrijwilligersorganisatie. We vroegen haar hoe het haar bevalt om als vrijwilliger aan de slag te gaan.

“Ik ging weg bij mijn partner en stond niet ingeschreven bij de woningbouw. Ik sprak een kennis die via Interveste huurde en snel aan een woning gekomen was. Ook zit Interveste in de regio waar ik graag woon.

Ik heb altijd veel van woonplaats gewisseld en heb tijdelijk in Haarlem gewoond. Niet veel later ben ik met mijn toenmalige vriend in Hillegom gesetteld. Ik begon mij enorm thuis te voelen in deze regio en ik ben nu enorm gehecht aan de rust die hier heerst.”

Ouderenzorg 

“Ik wilde altijd al vrijwilligerswerk doen! Toen Interveste mij benaderde heb ik mij gelijk ingeschreven. Ik werk zelf in de gehandicaptenzorg en wilde geen vrijwilligerswerk doen in die sector van de zorg, omdat het dan ‘te veel’ als werken voelt. Nu doe ik vrijwilligerswerk in de ouderenzorg bij Langeveld’s Hof. Ik vervoer ouderen van de dagbesteding met de bus terug naar huis. Ik haal hier veel energie uit.” Aldus Lisette.

Ik wilde altijd al vrijwilligerswerk doen!

Meer dan alleen ‘werk’

Lisette vindt het bezorgen van een fijne dag aan ouderen het leukst. “Eigenlijk breng ik de ouderen van hun dagbesteding naar huis, maar ik ga er bijna altijd eerder heen om even koffie te drinken en lekker te kletsen. De verhalen en de gezelligheid van de mensen zijn echt heel leuk. Het is voor deze mensen écht een uitje. Zeker in tijd van Corona. Je ziet ze genieten!” Ook is Lisette oproepkracht wanneer er op de groep hulp nodig is. Echter is dit nog niet voorgekomen, maar op oudejaarsdag gaat ze voor het eerst meehelpen!”

Gelukkig valt Lisette’s vrijwilligerswerk goed te combineren met haar dagelijkse werkzaamheden. “Omdat ik maar een uurtje per week kwijt ben aan mijn vrijwilligerswerk, vind ik het heel goed te combineren. Ik werk momenteel 24 uur per week, in verband met een eerdere depressie. Daarnaast heb ik nog één dag in de week school. Voor mij is dit ook echt een uitje waar ik altijd naar uit kijk.”

Je ziet ze genieten!

Voldoening

“Vrijwilligerswerk zou ik absoluut aanraden aan andere bewoners omdat het ongelofelijk veel voldoening geeft. Als je daadwerkelijk iets doet wat écht bij je past, is het super om iets voor een ander te kunnen doen.”

“Ook de samenwerking met de vrijwilligersorganisatie zelf ervaar ik als zeer prettig. Er werken enkel vrijwilligers en iedere vrijwilliger doet het met veel plezier, dat merk je aan de hele sfeer. Iedereen heeft zijn eigen input en de deelnemers (cliënten) krijgen dit natuurlijk ook mee. Dit zorgt voor een fijn, warm gevoel. Niemand doet iets dat hij of zij niet leuk vindt. Alles draait om het verzorgen van een dag vol plezier!”

vrijwilligerswerk bij Dagbesteding bij Langeveld's Hof in Lisse
Lisette is via Club van vrijwilligers aan de slag gegaan bij Langeveld’s Hof