Club van Vrijwilligers logo

Ouderen een fijne dag bezorgen: geeft ongelooflijk veel voldoening!

In Lisse woont Lisette Janse in een van de door Interveste aangeboden woonruimtes. Ze besloot toen ze zich inschreef als woningzoekende direct aan te melden bij Club van vrijwilligers. Erg mooi om te zien dat ze ook direct aan de slag is gegaan bij een vrijwilligersorganisatie. We vroegen haar hoe het haar bevalt om te wonen en als vrijwilliger aan de slag te gaan.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Hoe ben je bij Interveste terechtgekomen?

Ik ging weg bij mijn partner, stond niet ingeschreven bij de woningbouw en had een keer een kennis gehoord die via Interveste huurde en snel aan een woning was gekomen. Ook zit Interveste in de regio waar ik graag woon.

Ik heb na veel van woonplaats veranderen mijzelf gesetteld met mijn toenmalige vriend in Hillegom. Ben mij thuis gaan voelen in deze regio en gehecht aan de rust die hier is. Ik woonde tijdelijk in Haarlem en merkte dat ik erg de rust miste en mijn vrienden.

Waarom ben je vrijwilligerswerk gaan doen? 

“Ik wilde altijd al vrijwilligerswerk doen. Toen Interveste mij benaderde heb ik mij gelijk ingeschreven. Ik werk zelf in de gehandicaptenzorg en wilde geen vrijwilligerswerk doen in die sector van de zorg, omdat het dan teveel voelt als werken. Nu doe ik vrijwilligerswerk in de ouderenzorg bij Langeveld’s Hof. Ik vervoer de ouderen van de dagbesteding terug naar huis met de bus. De gezelligheid en even een andere invulling: ik haal hier veel energie uit. ”

Ouderen een fijne dag bezorgen

Wat vind jij belangrijk bij het uitvoeren van je vrijwilligerswerk?

De ouderen een fijne dag bezorgen. Ik doe voornamelijk de rit van hun dagbesteding naar huis, maar ga er bijna altijd eerder heen om nog even koffie te drinken en gezellig te kletsen. Ook ben ik oproepkracht als er op de groep hulp nodig is. Dit is nog niet voorgekomen. Oudjaarsdag ga ik voor het eerst meehelpen op de groep.

Wat ik erg leuk vind, zijn de verhalen en de gezelligheid van de mensen. Het zien hoe ze genoten hebben. Het is voor deze mensen écht een uitje. Zeker in tijd van Corona. Je ziet ze genieten!

Hoe ervaar je het vrijwilligerswerk in combinatie met jouw andere dagelijkse bezigheden?

Omdat ik maar een uurtje per week kwijt ben uit en thuis vind ik het heel goed te combineren. Ik werk momenteel maar 24 uur ivm een eerdere depressie en omdat ik 1 dag in de week school  heb. Voor mij is dit ook echt een uitje waar ik altijd naar uit kijk.

ongelooflijk veel voldoening

Waarom zou je vrijwilligerswerk aanbevelen bij andere bewoners?

Het geeft ongelooflijk veel voldoening. Als je vrijwilligerswerk doet wat echt bij je past is het zo fijn om even iets voor een ander te kunnen doen!

De samenwerking met de vrijwilligersorganisatie is erg prettig. Er werken enkel vrijwilligers daar en elke vrijwilliger doet het met zo veel plezier: dat merk je aan de hele sfeer. Iedereen heeft zijn eigen input en de deelnemers (cliënten) krijgen dit natuurlijk ook mee. Dit zorgt voor een fijn, warm gevoel. Niemand doet iets waar wat hij of zij niet leuk vindt. Het gaat allemaal om even een plezierige dag te hebben.

vrijwilligerswerk bij Dagbesteding bij Langeveld's Hof in Lisse
Lisette is via Club van vrijwilligers aan de slag gegaan bij Langeveld’s Hof

 

Facebook antwoorden