Paleis Soestdijk wordt Hotel

Let op: Interveste is overgenomen door Gapph. Verwijzingen naar diensten en activiteiten van Interveste kunnen inmiddels zijn vervallen.
Paleis Soestdijk is verkocht voor 1,7 miljoen
Door Bert Kaufmannhttp://www.panoramio.com/photo/38360175, CC BY-SA 3.0, Link

Altijd al gedroomd om een keer in een echt paleis te slapen? Binnenkort kun je die droom waarmaken, want het statige witte Paleis Soestdijk wordt deels getransformeerd tot Hotel. Het Rijksvastgoedbedrijf heeft dat vandaag bekend gemaakt.

Het paleis werd door Made By Holland voor een bedrag van 1,7 miljoen opgekocht van het Rijksvastgoedbedrijf. Ze gaan er voor zorgen dat het een platform wordt voor innovaties en ‘excellent ondernemerschap’. Er zullen tentoonstellingen komen en evenementen die een breed publiek moeten gaan aanspreken. Tevens wordt een deel gebruikt voor horeca en woonruimtes.

Paleistuinen

De evenementen zullen voornamelijk in de huidige paleistuinen gaan plaatsvinden. Daarbij worden ook de delen die nu nog afgesloten zijn voor het publiek geopend. Het gaat dan om het bosgebied rondom de tuinen.

Made By Holland

Made By Holland bestaat uit meerdere bedrijven, te weten: Meyer Bergman Investments B.V., Beheer en Exploitatiemaastschappij Westergasfabriek B.V., adviesbureau Hylkema Consultants en Leeuwenpoort ontwikkeling B.V..

De twee andere partijen die ook in de race waren voor de aankoop waren het initiatief Eden Soestdijk en plan Buitenplaats Soestdijk. Ze boden minder geld dan het consortium Made By Holland. Gemeente Baarn geeft aan niet betrokken te zijn bij de verkoop maar het positief te vinden dat er weer gewerkt wordt aan de toekomst van het paleis.

View this post on Instagram

Just another saturday afternoon. #paleissoestdijk

A post shared by Wouter (@woutisme) on