Club van Vrijwilligers logo

Pantein Thuiszorg en Zorgcentra kiest voor Interveste

Pantein Thuiszorg en Zorgcentra heeft Interveste gevraagd om het leeggekomen zorgcentrum Huize Loôn tijdelijk te beschermen. Hoewel er al wel ideeën zijn over de nieuwe invulling, zal het zorgcentrum voorlopig nog geen nieuwe bestemming hebben. Gezien de ligging, nabij de dorpskern van Overloon, is het een verstandige beslissing om te kiezen voor leegstandbeheer en het zorgcentrum antikraak te laten bewonen.

Huize Loôn zorgcentrum Interveste overloon

Diverse antikraak oplossingen

Om een leegstaand pand te beschermen, zijn er diverse antikraak oplossingen. Interveste kiest in Huize Loôn voor antikraakbewoning met inzet van twee vrijwillige huismeesters. Het zorgcentrum bestaat uit meerdere etages. Toch zal de antikraak bewoning zich beperken tot de begane grond. Iedereen is welkom om op één van de antikraak kamers te bewonen.
Jongeren die momenteel in Overloon wonen genieten wel de voorkeur.

Zorgcentrum Huize Loôn: een begrip

Hoewel Overloon natuurlijk bekend staat om het oorlogsmuseum en de dierentuin, is ook zorgcentrum Huize Loôn al jaren een begrip. Het zorgcentrum werd na de Tweede Wereldoorlog gebouwd en in 1980 gerenoveerd. Inmiddels is het dusdanig verouderd dat de 34 bewoners zijn verhuisd naar een nieuwe locatie.

Huize Loôn - Overloon Leegstandbeheer - Interveste

De huismeester

De huismeester is toch wel hét paradepaardje van Interveste. In het zorgcentrum betrekken maar liefst twee huismeesters een antikraakkamer. Zij zorgen voor dagelijks toezicht en ondersteunen Interveste gedurende het leegstandbeheer. Onze huismeesters spelen een grote rol in de ontzorging van Zorgcentra Pantein. Zo zijn zij verantwoordelijk voor het toegangsbeheer, het verrichten van klein onderhoud, het controleren op onnodig verbruik en coördineren van de brandveiligheid. Leegstandbeheer zoals het moet zijn.

Facebook antwoorden