Particuliere verhuurders verhuren meestal maar één woning

Een spaarrekening? Een pensioenfonds? Niet meer van deze tijd. Wil je een appeltje voor de dorst, een spaarpot voor de oude dag? Dan koop je een extra woning en die verhuur je.

Volgens cijfers van het CBS worden er momenteel 475.000 huurwoningen particulier verhuurd. Dat is 6 procent van de totale voorraad woningen (100% = 8 miljoen). Die woningen worden verhuurd door ruim 280.000 personen. Verreweg de meeste particuliere verhuurders (4 van de 5) hebben één woning in de verhuur.

64% van de mensen werkt

En dan is het nog opmerkelijker dat 37% hiervan gewoon werknemers zijn en 27 procent werkt als zelfstandige. De resterende groep is reeds pensionado. Een mooi appeltje voor de dorst zo blijkt het. Afgelopen week werd immers bekend dat er voor bijna 10 miljoen pensioenen kortingen dreigen, waardoor miljoenen mensen minder pensioen zullen gaan ontvangen. De huren voor deze woningen zullen gewoon door blijven lopen. Zo ontvangt deze groep mensen dus ook tijdens hun pensioen een extra zakcentje.

Meeste particuliere huurwoningen in de Randstad

In de Randstad, en met name in de grote steden zelf, worden de meeste woningen particulier verhuurd. In Amsterdam is dit 12%, in Den Haag zelfs 13%. Opmerkelijk is dat in Vaals en Groningen de meeste woningen particulier worden verhuurd: 15%.

Woningen te koop voor een euro

Hoewel de meeste particuliere huurwoningen in de Randstad worden verhuurd zou je natuurlijk ook over de landsgrens kunnen gaan kijken. Op het vasteland in Italië, of op een eiland als Sicilië kun je immers al woningen kopen voor een euro. Of als je toch iets meer wilt investeren is een eiland of kasteel misschien iets voor je.

Spaans dorp te koop
In Spanje kun je voor € 85.000 een heel dorp kopen.

 

Facebook antwoorden