Raam dicht, lichtje aan, deur op slot

Het klinkt zo simpel. De nieuwe slogan “Raam dicht, lichtje aan, deur op slot!” bedacht door het bureau KesselsKramer voor de Rijksoverheid/Ministerie van Justitie & Veiligheid. Het uitvoeren van de slogan  is echter nog geen standaardactie als mensen hun huis uitgaan. En dat moet het zeker deze feestdagen wel gaan worden.

De aankomende twee weken, gedurende de kerstvakantie, is de kans op inbraak maar liefst 66% hoger dan op andere momenten in het jaar. En tijdens de Kerst en met oud en nieuw gaat dit zelfs naar 124%! De moeite waard om de slogan dus even goed in je hoofd te prenten en uit te voeren: Raam dicht, lichtje aan, deur op slot. Dit filmpje illustreert het perfect:

Hoe ze bij je inbreken? Zo!

Eelco is 10 jaar beroepsinbreker geweest. Het klinkt als een komisch verhaal maar je zal er maar de dupe van zijn. Ex-inbreker Eelco legt het je uit: zo komen ze bij je binnen:

Grootste kans op inbraak in Utrecht

Gemiddeld vindt er in ons land iedere tien minuten een woninginbraak plaats*. Als het je overkomt, is dat een persoonlijk drama. Niet alleen raak je spullen kwijt, je voelt je hierna niet meer veilig in eigen huis.
De meeste inbraken vinden plaats in de regio Amsterdam, maar de kans op inbraken in Utrecht is het grootst. Dankzij reclamecampagnes als deze nemen jaarlijks de hoeveelheid inbraken af. Dus ook wij delen de boodschap graag. Ga je de deur uit aankomende dagen? Raam dicht, lichtje aan, deur op slot!

* bron: NRC

Facebook antwoorden