Gemeente Binnenmaas (Hoeksche Waard)

Binnenmaas is een gemeente in de Hoeksche Waard in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De gemeente telt in 2016 bijna 29.000 inwoners. De huidige gemeente Binnenmaas is ontstaan door een samenvoeging per 1 januari 2007 van de oorspronkelijke gemeente Binnenmaas met de gemeente ‘s-Gravendeel. De “oude” gemeente Binnenmaas is ontstaan op 1 januari 1984 door een samenvoeging van Puttershoek, Maasdam, Mijnsheerenland, Westmaas en Heinenoord.

Binnenmaas was een gemeente in de Hoeksche Waard in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De gemeente telde in 2016 bijna 29.000 inwoners. De gemeente was ontstaan door een samenvoeging per 1 januari 2007 van de oorspronkelijke gemeente Binnenmaas met de gemeente ‘s-Gravendeel. De “oude” gemeente Binnenmaas is ontstaan op 1 januari 1984 door een samenvoeging van Puttershoek, Maasdam, Mijnsheerenland, Westmaas en Heinenoord.

Sinds 1 januari 2019 maakt de voormalige gemeente Binnenmaas samen met de gemeenten Korendijk, Strijen, Cromstrijen en Oud-Beijerland onderdeel uit van de gemeente Hoeksche Waard.

Hier vond je Gemeente Binnenmaas:

1 Comment