Stichting Prisma

Voor de Stichting Prisma beheert Interveste sinds 2014 verschillende projecten in Waalwijk, Breda, Goirle, Biezenmortel, udenhout en Drunen. Het gaat om veel verschillende panden. Van verschillende huizen tot grote verzamelpanden waar voorheen de bewoners van Prisma woonden.

Een voorbeeld hiervan zijn twee  verzamelpanden met meerdere kamers op Landgoed Assisië. De panden voldeden niet meer aan de huidige zorgstandaarden of stonden simpelweg tijdelijk leeg. 

Een van de huizen op Landpark Assisië

Over Stichting Prisma

Stichting Prisma levert zorg en geeft aandacht aan mensen met een verstandelijke beperking. Zoals ze het zelf omschrijven: “Werken in de zorg. Het is bijna een roeping. Wij zijn trots op onze betrokken medewerkers die zich met hart en ziel inzetten om mensen met een beperking te helpen.”

Het kan gaan van dagbesteding tot wooninitiatieven. Ze bieden ondersteuning aan voor zowel kinderen als volwassenen en hele gezinnen. Stichting Prisma is om duidelijker onderscheid te bieden tussen de verschillende soorten zorg onderverdeeld in de volgende organisatie.

Makker: Onder de naam Makker wordt ambulante begeleiding geboden: dit betekent dat je thuis wat extra hulp krijgt.

Fittin: Regelt en helpt bij het opzetten van wooninitiatieven en samenstellen van groepen mensen.

Landpark Assisië: Al meer dan 100 jaar worden hier mensen geholpen met een verstandelijke beperking, midden in de Brabantse natuur. Lees ook het verhaal over bewoner Frank van As op ons blog.

Adapt Re-integratie: Vind je werken fijn? Deze mensen jou nieuw werk te vinden, want iedereen heeft recht op een leuke baan.

Prisma Vrienden: Er is niet altijd geld om leuke dingen te doen zoals sporten. Deze vrienden proberen je hier bij te helpen.

Prisma Kunst en Ambacht: ateliers speciaal voor mensen met een beperking.

Multipoli BijOnz: voor al jouw vragen over beperking. Deze mensen luisteren en helpen.

Hier vind je Stichting Prisma:

1 Comment