Veilig Verkeer Nederland

Met trots vertellen wij dat Interveste Club van Vrijwilligers en Veilig Verkeer Nederland samen werken aan een veiligere leefbaarheid bij jou in de buurt!

 

Wachtende vrouw met fiets en kind bij stoplicht

Wat is Veilig Verkeer Nederland?

Veilig Verkeer Nederland is dé maatschappelijke organisatie die werkt aan verkeersveiligheid in Nederland en doet dit door erop te wijzen dat iedereen verkeersdeelnemer is. Iedereen kan dus zijn of haar steentje bijdragen aan een veilig verkeer.

Meedoen is makkelijk!

Veilig Verkeer Nederland wil iedereen betrekken in het verkeer door het ontwikkelen van educatieve programma’s en campagnes. Een aantal bekende campagnes van Veilig Verkeer Nederland zijn de Bob Zomertour en het verkeersexamen op basisscholen. Dit doen zij niet alleen, maar samen met overheden, bedrijven, alle verkeersdeelnemers én duizenden vrijwilligers. Het verschil maak je tenslotte samen.

Meedoen is makkelijk, dit is het motto van Veilig Verkeer Nederland. Het is namelijk aan iedere verkeersdeelnemer om het verkeer een stukje veiliger te maken en dit kun je al doen door je vinger uit te steken bij het afslaan of je mobiel in je tas te laten.

Meld een situatie

Leefbaarheid is voor Interveste, Club van Vrijwilligers en Veilig Verkeer Nederland een centrale beweegreden. Iedereen leeft tenslotte graag in een fijne buurt. Als buurtbewoner weet jij precies wat er zich afspeelt in jouw wijk en daarom begint een veilig verkeer bij jou. Merk jij een onveilige verkeerssituatie op in jouw wijk? Denk bijvoorbeeld aan te hard rijdende auto’s, een onoverzichtelijk kruispunt of drukte bij een school of sportclub? Meld dit dan!

Het melden werkt als volgt: Bij het online participatiepunt van Veilig Verkeer Nederland beschrijf je de situatie aan de hand van een aantal vragen. De locatie, wát maakt de situatie gevaarlijk en voor wie is de situatie gevaarlijk? Dit zijn drie onmisbare argumenten voor een melding. Daarnaast kun je ervoor kiezen een account aan te maken of eenmalig je gegevens door te geven.
Melding ingediend? Veilig Verkeer Nederland gaat je helpen om de verkeerssituatie in goede banen te leiden.

Kunnen wij op jou rekenen? Doe melding van een onveilige verkeerssituatie hieronder!
Aanmelden onveilige situatie

Bob Zomertour 2020