Ruim 12 jaar antikraakbewoner

Al in 2008 werd Gijs bewoner voor Interveste in een huis in Helmond. Hij verhuisde vrij snel naar ‘s-Hertogenbosch, naar een project op de Kooikersweg waar tientallen mensen antikraak zouden komen te wonen. Deze maand vertrok Gijs naar een nieuw huis. Maar al die jaren was Gijs een huismeester voor Interveste. Dank voor je inzet: we wensen je veel plezier in je nieuwe woning Gijs!

12 jaar antikraak

We krijgen vaker de vraag: “Hoe lang mag je hier antikraak wonen? ” Het standaard en enige juiste antwoord is dat we dat nooit kunnen zeggen. De opdrachtgever kan bepalen dat het pand ineens terug moet en dat de bewoners dus niet langer op hoeven te passen. Dat kan uiteraard niet van de een op de andere dag, dus is er een opzegtermijn van vier weken afgesproken om je huis netjes achter te laten. Dat is niet voor iedereen weggelegd, want je moet dus wel ergens terecht kunnen of snel een nieuwe woonruimte kunnen vinden.

Maar in de meeste gevallen duurt bewoning wel een stuk langer. In dit geval maar liefst 12 jaar dus. En Gijs vertrok niet omdat hij zijn woning uit moest, maar omdat er een nieuwe uitdaging op zijn pad kwam.

Aangezien ons hoofdkantoor in ‘s-Hertogenbosch zit vonden we een paar Bossche Bollen wel op zijn plek. Smakelijk Gijs en veel succes en plezier met je nieuwe woonruimte!

Wat is een huismeester?

Huismeesters wonen namens Interveste in wijken of verzamelpanden. Het zijn dus ook echt bewoners van Interveste, maar ze houden een extra oogje in het zeil. Kleine klusjes, een sociaal praatje, nieuwe bewoners thuis maken…het zijn zo maar wat voorbeelden van taakjes die de huismeesters op zich nemen. Dat betekent dus dat ze hart hebben voor de woonruimte- en omgeving waar ze leven. Ze zijn eigenlijk onze ogen op locatie. Is er iets kapot en valt het niet zelf te repareren? Dan zullen ze dit door gaan geven aan ons zodat er een afspraak gemaakt kan worden met bijvoorbeeld een loodgieter of timmerman.

Antikraak in Den Bosch

Wil je ook antikraak wonen in Den Bosch? Hou dan onze website of Facebookpagina in de gaten. Hierop verschijnen regelmatig woonruimtes in  Den Bosch en omgeving. Nooit meer iets missen? Schrijf je dan in voor een Mijn Interveste account en ontvang alle woning-updates direct in je mailbox. Met dit account kun je ook direct reageren op al onze beschikbare ruimtes.

Antikraak in Den Bosch