Samen antikraak in ‘s-Hertogenbosch

Eens per jaar organiseert een van de bekendste koffieboeren in Nederland de Burendag. Doel is om je buren te leren kennen en dingen samen te doen. De bewoners aan de Kooikersweg in ‘s-Hertogenbosch zouden als voorbeeld kunnen dienen met als groot verschil: bij hen blijft het niet bij één dag in het jaar.

Antikraak bewoners Den BoschDe bewoners van Interveste krijgen elk jaar de kans een bewonersenquête in te vullen die ons helpt scherp te blijven. Dit keer maakte je kans op een setje VVV bonnen als je de vragenlijst had opgestuurd. Na de loting bleek Lara Craenmehr uit ‘s-Hertogenbosch de winnaar en dus gingen we op pad om haar de bonnen te overhandigen. Na een mislukte poging in de ochtend (nogmaals excuses Lara) lukte het ‘s middags gelukkig wel om af te spreken. Hoewel het de intentie was om enkel even de bonnen te overhandigen ging het gesprek al snel over het weblog wat je nu leest: Infonet. We plaatsen hier allerlei verhalen over woningen en bewoners en Lara vertelde gelijk in het kort wat ze allemaal organiseerden bij hen in het appartementencomplex.

Van een biertje tot concertbezoek en BBQ

Antikraak bewoners Den Bosch
Bewoners BBQ Den Bosch

Zo maken ze regelmatig gebruik van de Whatsapp groep om elkaar vragen te stellen. Als iemand iets over heeft of juist nodig heeft, dan wordt het gelijk gedeeld. Dat gaat van een pak melk, tot meubilair. Hulp nodig in huis? Stuur een appje en er is altijd wel iemand die even komt helpen. Maar de groep blijkt nog hechter, want ze kennen elkaar allemaal. Lara zwaait tussendoor even naar de onderburen een eindje verderop die van het zonnetje genieten. “We doen van alles samen. We drinken een kop koffie of een biertje met elkaar, maar gaan ook gezamenlijk naar concerten. Of we regelen met dit zonnige weer een barbecue voor iedereen. Supergezellig!”, vertelt Lara enthousiast verder. Maar uiteraard zijn ze er ook voor elkaar op de minder zonnige momenten. Iedereen heeft wel eens een schouder nodig om op uit te huilen en ook daarvoor kunnen de bewoners bij elkaar terecht.

Dit soort verhalen, daar doen we het voor! Gezamenlijk zorgen voor leefbaarheid, gezelligheid en tevens vastgoedbescherming en bewaking van pand en terrein. Leegstandsbeheer zoals het moet!

Facebook antwoorden