Samenwerking De Goede Woning met Interveste

De Goede Woning - Tijdelijk verhuur via Interveste 02
Foto: De Goede Woning

De wijk Palenstein in Zoetermeer wordt vernieuwd. Onderdeel van de vernieuwing is onder meer de sloop van vijf grote galerijflats. Zo gaat woningcorporatie De Goede Woning in 2017 de flat aan de Jan van Beierenlaan slopen. Tot die tijd beheert Interveste de flat tegen leegstand.

De leegkomende woningen verhuurt De Goede Woning tijdelijk, zodat de flat geen ‘spookflat’ wordt. Er is veel vraag naar tijdelijke woonruimte. De tijdelijke verhuur wordt verzorgd door Interveste. Begin juni interviewde De Goede Woning Lilian van Dijk, regiobeheerder bij Interveste.

Lilian: “Als wooncomplexen op de nominatie staan om gesloopt te worden, krijgen de bewoners vervangende woonruimte aangeboden. Alleen is het onrendabel om de woningen leeg te laten staan tot de sloop. Dan komen wij in beeld. Interveste beheert en verhuurt tijdelijke woonruimte. Voor De Goede Woning beheren we bijvoorbeeld de flat aan de Jan van Beierenlaan. We vinden het belangrijk dat tijdelijke bewoners netjes met hun woning omgaan. Daarom hanteren wij strenge selectiecriteria. Zo mogen de bewoners niet te veel en niet te weinig verdienen en niet teveel schulden hebben. Ook vragen we altijd iemand anders om garant te staan.

Fijn wonen voor zolang het duurt

We gaan regelmatig op huisbezoek in de complexen die we beheren. Soms zijn de andere bewoners een beetje huiverig voor de nieuwe buren. ‘Krakers’, is een veelgehoord misverstand. Maar zodra ze elkaar leren kennen, is de kou uit de lucht. Onze huurders zijn mensen die op de wachtlijst staan voor een sociale huurwoning. Of net gescheiden zijn, of de tijd willen overbruggen totdat ze een huis kunnen kopen, of gaan samenwonen. Gewoon mensen die fijn willen wonen voor zolang het duurt.”


Bovenstaande interview zal bij De Goede Woning ook in hun jaarverslag verschijnen inclusief de prachtige foto’s die erbij gemaakt zijn. Een samenwerkingsproject met De Goede Woning waar we met recht trots op zijn!

Ook wonen in Zoetermeer? Kijk dan op onze Aanbodpagina. Met je Mijn Interveste account kun je direct reageren op woningen. Tip: je kunt ook controleren of je voor huurtoeslag in aanmerking komt.

Facebook antwoorden