Samenwonen met … negen geesten

Spookhuis te koop in Mineral Wells

Mineral Wells is een dorpje in Texas, ten westen van Dallas. Er woonden in 2010 in totaal 16.788 mensen in het dorpje. 16.788 en negen geesten om precies te zijn. En als je dít huis koopt, krijg je al die geesten er gratis bij…of je nu wilt of niet.

Het huis staat al een paar maanden te koop en inmiddels is de vraagprijs met 25.000 dollar gedaald. Voor zo’n 100.000 dollar is het nu jouw huis. Maar ik zou toch eerst even verder lezen alvorens je het huis wilt kopen. Want volgens de eigenaar gaat het om een spookhuis en verblijven er zo’n 9 geesten die de bewoners de stuipen op het lijf jagen. Naast die geesten woont er al een tijdje niemand meer in het huis. Het behoorlijk verpauperde pand telt drie slaapkamers en twee badkamers. Maar een ervan is inmiddels afgesloten om onduidelijke redenen.

Bordeel

Het graf van Fannie Kyle

In 1890 werd het huis gebouwd en bewoond door Fannie Yeager Kyle. In 1924 overleed zij en daarna werd het huis gebruikt als een bordeel. Men denkt dat de mogelijke geesten uit die tijd afkomstig zijn. Zo is er is meerdere malen melding gemaakt over een jongetje dat gezien zou zijn en doolde in het huis. Het zou gaan om een gehandicapt zoontje van een van de prostituees.

Tralies aan de binnenkant

Aan de binnenkant van het pand zitten tralies. Als je mensen buiten wilt houden, dan zitten de tralies toch aan de buitenkant? Blijkbaar was het hier juist de bedoeling mensen tegen hun wil binnen het pand te houden. Het is niet duidelijke wanneer de tralies zijn aangebracht.

Gebeten en bekrast

Gasten die soms verblijven in het huis (en daar zelfs geld voor betalen) worden gebeten en bekrast. Er zijn erg koude plekken in het huis en overal zijn vreemde geluiden te horen. Maar dat kan natuurlijk ook door het achterstallige onderhoud komen. Volgens de eigenaar mag je namelijk geen meubels verplaatsen of het interieur veranderen, want dat zouden de geesten niet prettig vinden. Dan wordt het lastig om je muurtje even opnieuw te schilderen of een nieuwe keuken te plaatsen

Hoewel het gewoon een verkooptruc kan zijn is het wel opmerkelijk dat op een steenworp afstand het bekende Spookhotel ‘The Baker hotel’ staat. Dat hotel staat al sinds 1970 leeg en het schijnt daar in het verleden ook flink te hebben gespookt. Toeval of niet. Mineral Wells weet zichzelf wel op de kaart te zetten wereldwijd.

Facebook antwoorden