Sensationele lichtshow in en op huis Waalre

Let op: Interveste is overgenomen door Gapph. Verwijzingen naar diensten en activiteiten van Interveste kunnen inmiddels zijn vervallen.
Versierde kersthuis in Waalre
Het versierde huis in Waalre in actie (YouTube link onderin bericht)

Ruim 6000 lampjes, maanden programmeerwerk, uren uittesten en mixen van de juiste muziek, maanden soldeerwerk en dan is het klaar en gaat de stekker erin. En dan… Wow. Wat een show!

Bij Omroep Brabant vertelt ASML-Technicus Denie, bedenker en bouwer van de lichtshow, exact wat er allemaal voor nodig was. Want het is niet een kwestie van een paar lampjes aan elkaar knopen. De muziek moet goed gemixt worden. Vijf computers draaien en berekenen alle ritmes en schakelingen. En hoewel de lampjes gewoon in China zijn besteld, worden de totale kosten van alle lichtjes, kabels en andere benodigdheden toch op ruim 1000 euro beraamd.

Hoewel in Amerika en Australië dit soort huizen wel vaker te zien zijn, komen we ze in Nederland niet vaak tegen. Denie gaf tot afgelopen dinsdag elke avond wel een show en bezoekers konden dan meegenieten van het spektakel. Uiteraard alles met goedkeuring van de buren, want de muziek moest wel even flink aan staan.

Het versierde huis in Waalre in actie (YouTube link onderin bericht)

Lockdown: lampjes uit

En toen werd er roet in het eten gegooid van de showtjes. Door de aankondiging van Rutte afgelopen dinsdag en de daarmee samengaande lockdown wordt er enkel nog af en toe een show getoond aan buren of bekenden, want anders wordt het veel te druk op straat.Op Facebook is dan ook het volgende bericht te lezen op de pagina van het kersthuis:

In goed overleg met de gemeente hebben we besloten de show dit jaar te stoppen.. erg lastig .. de laatste lichtpuntjes in deze tijden gaan uit 🙁 maar het strookt anders niet met de strengere regels.
Bedankt voor het enthousiasme allemaal en hopelijk tot volgend jaar!
 
Gelukkig heeft Denie de beelden nog op Youtube gezet en die we graag delen met de rest van Nederland. Dat volgend jaar heel Nederland er maar in het echt van mag gaan genieten, want gelukkig geeft Denie het niet op. Dank voor dit prachtige resultaat Denie!
Interveste  Fantastische lichtshow in Waalre