Sloop in gang gezet in Zoetermeer

Sloop van galerijflat Florens van Brederodelaan Zoetermeer

In mei 2014 kreeg leegstandbeheerder Interveste een galerijflat in beheer aan de Florens van Brederodelaan in Zoetermeer. Wij noemden deze flat liefkozend ‘De Florens’. Afgelopen jaar gaven we de flat weer retour aan woningcorporatie Vidomes, want de sloop van ‘De Florens’ zou worden gestart. Wij waren benieuwd hoe het nu was met deze flat en togen met camera op pad.

De sloop van de galerijflat aan de Florens van Brederodelaan maakt deel van het vernieuwingsplan voor de wijk Palenstein. Samen met nog een viertal andere flats zal deze flat plaats maken voor een modernere leefomgeving. Palenstein wordt dan voorzien van bewoning met afwisselend hoog- en laagbouw en veel groen.

In het derde kwartaal zal er begonnen worden met de nieuwbouwfase. Maar wij vonden juist deze ‘in-between’ fase erg interessant. Op het moment van schrijven wordt de gehele flat gestript en kunnen we letterlijk een kijkje nemen in honderden woningen tegelijkertijd. Het levert een prachtig plaatje op. Maar ergens is het toch ook wel een afscheid. Definitief afscheid van de Florens. De flat waar vele honderden gezinnen ooit woonden. Het goede nieuws? Over een tijdje komen er weer vele nieuwe bewoners te wonen. En zij kunnen dan genieten van een prachtige nieuwe wijk.

Voor nu zeggen we gedag. Dag Florens.

Leegstandbeheerd in Zoetermeer door Interveste
Kleurrijke inkijk in de flat.
Zou de wegsleepregeling nog van kracht zijn?
One love, one future!
Flat Zoetermeer wordt gesloopt.
Pas op: werk in uitvoering
Facebook antwoorden