Startup Café: Zonkinderen

Interveste beheert door heel Nederland naast woonruimtes winkel- en werkruimtes. De tijdelijke ondernemers die gebruik maken van deze ruimtes geven we graag een extra platform om hun werkzaamheden onder de aandacht te brengen. Lees hier het verhaal van:

Zonkinderen

Leren door middel van sport, spel en creativiteit

Zonkinderen logo

Sinds september is Zonkinderen gevestigd in Delft in een monumentaal pand tegenover het station. Zonkinderen staat voor ervarend leren, door sport, spel en creativiteit. Leren door kijken, ervaren en nadoen. We ondersteunen kinderen en jongeren om hun oorspronkelijke kracht (weer) te activeren.

Ervarend leren

Ervarend leren - Zonkinderen

Het accent bij Zonkinderen ligt op ervarend leren door middel van sport, spel en creativiteit. Alle kinderen/jongeren met of zonder diagnose 

kunnen bij ons terecht. Voorbeelden zijn: onbegrepen lichamelijke klachten zoals hoofdpijn en buikpijn, emotionele problemen, faal(angst), overgevoeligheid (harde geluiden, aanraking), gedragsproblemen, hyperactiviteit, autisme etc. Onze kracht ligt in het ontwikkelen van zelfvertrouwen. We werken vanuit het gehele systeem met ouders/verzorgers en bijvoorbeeld de leerkracht op school.

Psychomotorische therapeuten

Bij Zonkinderen zijn drie psychomotorische therapeuten werkzaam. Het werkterrein van de psychomotorische therapeut ligt op hetzelfde gebied als dat van een psycholoog. Een psychomotorisch therapeut is een professional die mensen met psychische problemen behandelt. Het verschil met een psycholoog is dat die alleen praat met mensen, terwijl een psychomotorisch therapeut een deel van de tijd dingen doet met mensen. Die dingen liggen op het gebied van beweging en lichaamservaring.

Voormalige VAK in Delft

In de voormalige VAK maakt Zonkinderen gebruik van de dansruimtes. Een super fijne ruimte, als kinderen hier binnenkomen, is dat het vaak een wauw!-moment. De schroom is meteen weg. We hopen dan ook dat we hier nog lang kinderen en jongeren met sport, spel en creativiteit kunnen bewegen weer vertrouwen in zichzelf te krijgen.” Letterlijk en figuurlijk in beweging te komen!

Zonkinderen klein