Studenten kopen huis in Detroit van 1 maand stufi

studenten kopen van maand stufi huis in Detroit

Drie studenten kopen een huis in Detroit om de stadsbewoners te laten zien dat de dagelijkse huislasten niet hoog hoeven te zijn. De transformatie van het huis dat met één maand studiefinanciering is gekocht, is in volle gang.

In Detroit zijn drie studenten van de TU Delft hun eigen bouwval tot duurzaam voorbeeldhuis aan het ombouwen. Er is een groot probleem ontstaan door de hoge energiekosten in Detroit. Velen kunnen daardoor niet hun dagelijkse boodschappen of medicijnen meer betalen.  De armlastige stadsbewoners van Detroit krijgen hulp van een drietal Nederlandse studenten die op duurzame wijze mensen laten zien hoe zij geld kunnen besparen.

Huis kopen? Een maand stufi!

Om een huis te kopen in Detroit is niet meer nodig dan één maand studiefinanciering. Voor 1000 euro zijn de studenten Bob Hendrikx, Ronen Dan en Dominik Lukkes eigenaar geworden van een verlaten pand aan de West Side. De stad zag meer dan de helft van zijn bevolking vertrekken sinds de krimp van de auto-industrie die vervolgens failliet ging. De stad probeert inmiddels haar weg terug te vinden naar stabiliteit en de drie studenten helpen met de wederopbouw in één van de meest geraakte buurten van de stad.

Eind juni moet het huis getransformeerd zijn tot een zelfvoorzienend informatiecentrum met moestuin waar de buurt kan zien dat duurzaamheid helemaal niet duur hoeft te zijn. Het project heet ‘’The Motown Movement’’.

Facebook antwoorden