Supersnel wonen in Amsterdam

Antikraak wonen in Amsterdam - interveste

Afgelopen donderdagmiddag kregen we groen licht om een kantoorpand in Amsterdam-Zuidoost te gaan beheren. Nog geen 6 dagen later is het pand bewoond door 5 bewoners. Het goede nieuws? We mogen nóg een kamer extra in beheer nemen!

Het kantoorpand in Amsterdam-Zuidoost is een van de vele panden die leeg zijn komen te staan en nu worden opgekocht om plaats te maken voor herbestemming van de locatie. Geen kantoren die leeg blijven staan, maar woonhuizen voor duizenden mensen zullen hier in de toekomst gebouwd gaan worden. Een groot project en met het woningtekort in Amsterdam in de achterhoofd geen overbodige oplossing.

Leegstaande panden bron van discussie

De leegstaande panden zijn al lang een bron van discussie in en buiten Amsterdam. Veel mensen vragen zich af waarom die kantoorpanden niet getransformeerd worden. Transformeren is het ombouwen van de panden zodat ze geschikt worden gemaakt voor een andere type gebruik, in dit geval bewoning. Maar transformeren brengt grote kosten met zich mee. De panden zijn oorspronkelijk gebouwd om te dienen als kantoor en alles is dan ook zo ingericht om die functie uitstekend te dienen. Woonhuizen en appartementen vragen om een heel andere aanpak. Soms is de beste manier dan van voor af aan opnieuw te beginnnen. Dat is exact wat er hier gaat gebeuren en het vereist uiteraard tijd en zorgvuldige planning. Om de tijd te overbruggen worden de kantoorruimtes momenteel tijdelijk bewoond door bewoners van Interveste. En zoals gezegd, de eerste bewoners bewaken het pand vanaf nu.

Voor woningzoekenden in Amsterdam

En dan nu het goede nieuws voor eventuele woningzoekenden in Amsterdam: Het bleek dat er nog een ruimte onbewoond bleef. Bij deze: grijp nu je kans en reageer direct met je Mijn Interveste account zodat jij hier na het weekend ook kunt gaan wonen!

Meer informatie over de antikraak kamer in Amsterdam Zuid-Oost.

Facebook antwoorden