Te koop: drijvende metalen pinda

Deze woonboot in Amsterdam valt goed op tussen de ‘standaard’-woonboten. Waarom? Het is geen standaard bootje, want de buitenkant bestaat geheel uit een roestende metalen omhulsel. De woonboot is gelegen in Amsterdam en is zeer opmerkelijk te noemen door de vormgeving maar ook door het feit dat de boot volledig casco wordt opgeleverd: leeg dus.

Casco betekent helemaal kaal: dus zonder keuken, badkamer of zelfs toilet. Wat je er wel voor een krijgt? Een zeer modern ogende boot met een prachtig uitzicht op het Amstelveld voor bijna 7 ton. Het oogt bijzonder licht en modern binnen. Het is misschien wel handig snel tot aankoop over te gaan (nog voor de herfst) zodat je er op tijd verwarming in aankunt leggen, want deze ontbreekt.

Drijvende metalen pinda

Architect Thijmen Ploeg noemde het project ‘Nessy, The boat’. Hij omschrijft zijn ontwerp als een drijvende metalen pinda: “A peanut shaped, rusty boat in the historical centre of Amsterdam.” Naast Nessy ontwerpt hij meer bijzondere woon- en werkruimtes voor op en om het water.

De woonboot staat te koop via Funda. Maar je kunt hier de beelden bekijken:

Facebook antwoorden