The One Bel Air geveild voor ‘slechts’ 126 miljoen dollar

Het megahuis in Los Angeles op de heuvel van Bel Air is verkocht. The One zoals het pand heet zou het duurste moderne woonhuis  van de Verenigde Staten moeten zijn ter waarde van 500 miljoen. Maar dit bleek een sprookje.

De opdrachtgever, ene Nile Niami kon met zijn project niet meer aan de betalingen van de verbouwingen voldoen, dus liet hij het bedrijf failliet verklaren. Daarop zou het pand worden geveild om aan de achterstallige schulden te kunnen voldoen.

De veiling vond vorige week plaats en een lokale ondernemer uit L.A. vond het de investering waard om te bieden. Maar meer dan 126 miljoen was het pand niet waard zo vond hij. Tel daar de veilingkosten bij op van maar liefst 15 miljoen euro en dus is het pand voor 141 miljoen dollar een eigenaar rijker en hij of zij wat dollars armer.

Interveste  Het verhaal van Nile Niami en The One

Problemen met water, marmer en… vergunningen

Het sprookje van Bel Air duurde 7 jaar (de bouw, het faillissement, de verkoop) en nu zijn we benieuwd wie er ooit komt wonen, want de koper heeft geen intentie er zelf te wonen. De koop wordt slechts gezien als investering. Of het een slechte investering is? Deels wel, want de duurste woning ooit geveild (dat is het dus wel) kampt met problemen wat betreft de waterhuishouding en zwembaden. De ‘swimming pools’ zitten vol algen en dus heb je een paar extra pool boys nodig om de boel schoon te maken en bij te houden, zo schrijft The Wall Street Journal.

Ook het marmer aan de binnenkant schijnt niet goed behandeld te zijn en dus zijn er al verkleuringen en scheuren zichtbaar. De trap bij de grote ‘infinity pool’ was compleet gebarsten. Maken we het verhaal nog wat erger als we erbij melden dat de vergunningen ook niet in orde blijken en dat je er nu officieel helemaal niet in mag wonen? Whoeps!

Dat bleek nog niet uit de video die we plaatsen in het eerste artikel over The One.

En anders…verkopen en doneren

Nou ja… dat zal voor een paar miljoen extra wel weer opgelost kunnen worden allemaal. Hopelijk is de bouw van het pand niet helemaal voor niets geweest en kan er straks nog wel iemand wonen. En anders gooi je het opnieuw de veiling en stuur je het hele bedrag naar een goed doel zoals Oekraïne. Want het blijft opmerkelijk dat één persoon een pand kan kopen dat duurder is dan de gehele opbrengst van Giro555 voor Oekraïne!