Tijdelijke interieur tips voor huurders

Wanneer je een woning tijdelijk huurt, is het soms lastig deze sfeervol en naar eigen smaak in te richten. Hieronder een aantal tips waarmee je goedkoop jouw woning kunt inrichten.

Het inrichten van een woning kan veel geld kosten, helemaal als je een specifieke smaak hebt. Maar bij een tijdelijke woning is dit soms ook wat lastiger. Simpelweg omdat je er niet zo lang kunt wonen kun je beter niet te veel meubels aanschaffen die bij je huisje passen. Daarnaast mag je bij (tijdelijke) huurhuizen vaak niet te veel aan de woning veranderen. Hoe kun je nu toch een wat lelijke muur of vloer of zelfs je hele kamer opfleuren? We geven een paar handige tips.

Verf een meubel in een opvallende kleur

Omdat bij huren het pand geen eigendom van jezelf wordt, wordt het vaak afgeraden muren in specifieke kleuren te schilderen. Om het pand toch een wat kleurrijkere invulling te geven kun je een meubel in je favoriete kleur schilderen. Dit geeft je kamer een vrolijke boost.

Creatief met tape en foto’s

Foto's zonder te boren

Mag je van je huurbaas geen gaten in de muur boren? Wees dan creatief met tape. Gebruik verschillende kleuren en soorten tape en hang met deze tape foto’s en afbeeldingen creatief op. Dit geeft een industriële uitstraling en je muren zien er niet zo kaal uit.

Aankleding met accessoires

Accessoires in huisDe beste en makkelijkste manier om je interieur een unieke stijl te geven, is met accessoires. Het voordeel van accessoires is dat ze makkelijk weer in te pakken zijn wanneer je de woning moet verlaten. Daarnaast zijn accessoires ook ligt van gewicht en dus makkelijk te verplaatsen. Een paar gekleurde flesjes, een paar potjes waar je de waxinelichtjes in bewaard. Of een krijtbord waarop je leuke teksten schrijft in mooie lettertypes. Of schilder een paar oude kratjes in een mooie kleur en gebruik ze om je boeken in te stallen.

Bloemen en planten

Heb je geen tuin of maar een klein balkon? Haal dan het buitengevoel naar binnen. Bloemen en planten zorgen er voor dat je buiten naar binnen kunt halen. Ze geven een vol en sfeervol beeld en ze ‘verbloemen’ ook nog eens die lelijke plekken in de muur of vensterbank. En naast dat het mooi staat is het ook nog eens erg nuttig. Planten zorgen voor een betere vochthuishouding in je huis en ruiken (als je ze een beetje bijhoudt) ook nog eens lekker fris.Planten binnen

Lelijke vloer?

Groot vloerkleedWanneer er geen vloer of lelijke vloer aanwezig is in jouw tijdelijke huisje wil je hier graag iets aan laten doen. Laminaat of tapijt laten neerleggen? Zonde! Koop een mooi en groot vloerkleed, passend bij je interieur. Sneller en goedkoper kun je de vloer geen opknapbeurt geven. En moet je na een tijdje weg uit je huis? Dan kun je het kleed gemakkelijk weer meenemen.

Goedkoop sfeer brengen?

Als laatste wil je natuurlijk sfeer in je huis. Het kan natuurlijk zijn dat je geen uitgebreid budget hebt om je huis de nodige sfeer te geven. Maar met wat kaarsjes en lampjes kun je een behoorlijk eind komen. Tegenwoordig zijn er zelfs ledlampjes die je zo kunt instellen dat ze net zo flikkeren als kaarsjes, dus dan verbruik je bijzonder weinig energie en deze ‘kaarsjes’ gaan heel lang mee.

Kaarsjes in huis