Veelgestelde vragen aan Interveste

Hoewel er bij elke woning een lijstje staat met extra informatie over de woning, is het soms handig ook een wat algemener overzicht te tonen. De meestgestelde vragen van afgelopen tijd proberen we hieronder samen te vatten.
Je kunt uiteraard ook op onze Veelgestelde Vragen pagina kijken of je vraag in de zoekbalk tikken.

 1. Hebben jullie nog een woning in … beschikbaar?

  Al onze beschikbare woningen zijn te vinden op onze website. Sommige woningen tonen wij niet omdat de opdrachtgever dit van ons vraagt. Sommige woningen worden inmiddels tijdelijk bewoond en zijn daarom momenteel niet beschikbaar. Het aanbod wisselt continu. Je kunt dus de site blijven checken of je inschrijven voor een Mijn Interveste account waarmee je e-mail alerts kunt instellen. Zo blijf je op de hoogte van nieuwe ruimtes. Je kunt ook op Facebook enkele van onze woningen vinden.

 2. Wat betekent het als er bij de woning staat “Momenteel niet beschikbaar”?

  mannetje-met-vraagtekenDe woning is letterlijk niet beschikbaar. Er woont momenteel al een andere bewoner in. De opdrachtgever of wij kiezen er bewust voor om de woning online te laten staan om te tonen dat deze bewoond is of omdat het een continu doorlopend project is waar regelmatig woningen beschikbaar komen.

 3. Mag ik de woning vooraf bezichtigen?

  Om voor een bezichtiging in aanmerking te komen dien je een volledig en goedgekeurd dossier te hebben. Dit dossier kun je aanleveren nadat je hebt gereageerd op een woning. Via je Mijn Interveste account kun je de documenten uploaden. Wij gaan de documenten dan controleren. Als het dossier compleet is en goedgekeurd dan kunnen we je uitnodigen voor een bezichtiging. Let op: dit gebeurt niet altijd, ook niet bij een compleet dossier. Soms zijn er simpelweg teveel goede dossiers en woningzoekenden. Het heeft dan weinig zin om ons te bellen en navraag te doen.

 4. Hebben jullie een wachtlijst?

  Wij werken niet met een wachtlijst. Wel geven we de voorkeur om huidige bewoners die moeten verhuizen door te plaatsen naar leegstaande woningen. Soms komt het voor dat er op een woningen honderden reacties binnenkomen. Uiteraard kunnen we dan niet iedereen uitnodigen voor een bezichtiging. We maken dan een keuze tussen dossiers die het eerst compleet en goedgekeurd waren.

 5. Hoe lang mag ik daar wonen?

  Wij hebben geen idee! Nou…wel een beetje natuurlijk. We weten namelijk wel dat al onze woningen tijdelijk van aard zijn. Soms is het zeer tijdelijk en soms kun je er met een beetje geluk jaren wonen. Wij zijn niet de eigenaar van de panden maar beheren namens wooncorporaties, zorginstellingen, gemeentes, provincies e.d. de woningen tegen leegstand. Wat we je kunnen geven is de garantie dat je bij antikraak 4 weken voor ons mag wonen en bij tijdelijk huren 6 maanden.

En nog een paar extra vragen die we al eerder beantwoorden:

 1. Waarom heb ik een garantsteller nodig?

 2. Wat is het verschil tussen antikraak en tijdelijke huur?

Eerste publicatie: 9 september 2016