Club van Vrijwilligers logo

Veilig verkeer, iedere dag weer!

Het verkeer, we hebben er allemaal en iedere dag mee te maken: of je nou wandelt, fietst of rijdt. En omdat iedereen deel van het verkeer is, is het van cruciaal belang dat het verkeer zo veilig mogelijk blijft. Veilig Verkeer Nederland is dé maatschappelijke organisatie die zich over een veilig verkeer ontfermt en met trots mogen wij zeggen dat Club van Vrijwilligers en Veilig Verkeer Nederland, de krachten gaan bundelen en samen gaan werken aan een betere leefbaarheid in jouw wijk.

automobilist steekt zijn hand op naar voetgangers

Missie Veilig Verkeer Nederland

Veilig Verkeer Nederland activeert mensen en organisaties om ervoor te zorgen dat iedereen betrokken blijft in het verkeer. Maar hoe? Dit doen zij door overheden, bedrijven en duizenden vrijwilligers in dit proces te betrekken. Daarnaast focussen zij zich op het ontwikkelen van educatieve programma’s en campagnes, zoals de Bob Zomertour en het verkeersexamen op basisscholen. Ook jij kunt helpen! Onder het motto ‘Meedoen is makkelijk’ laat Veilig Verkeer Nederland iedereen zien dat het heel makkelijk is om je bijdrage te leveren.

Hoe kan ik helpen?

Stilstaande fietsers

Rijden er in jouw wijk vaak auto’s te hard, weet jij een onoverzichtelijk kruispunt te benoemen of ken je schoolpleinen waar het vaak onoverzichtelijk druk is? Laten we dit vanaf nu, samen met Veilig Verkeer Nederland aanpakken. Je kunt een onveilige verkeerssituatie melden via het VVN-participatiepunt hieronder.

Aanmelden onveilige situatie

Het melden werkt als volgt: Bij het online participatiepunt van Veilig Verkeer Nederland beschrijf je de situatie aan de hand van een aantal vragen. De locatie, wát maakt de situatie gevaarlijk en voor wie is de situatie gevaarlijk? Dit zijn drie onmisbare argumenten voor een melding. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een account aan te maken of eenmalig je gegevens door te geven.
Is jouw melding ingediend? Dan gaat Veilig Verkeer Nederland proberen je te helpen om de verkeerssituatie in goede banen te leiden.

Stand Bobs Zomertour 2020