Vergane glorie: het Land van Ooit

Over de hele wereld, en zeker ook in Nederland, zijn er diverse zwembaden en attractieparken waar mensen een geweldige tijd hebben gehad. Wegens uiteenlopende redenen hebben deze zwembaden en attractieparken het niet gered. Wij laten je nog één keer nagenieten van deze vervallen, maar toch bijzondere locaties. Dit keer het Land van Ooit in Drunen.

Land van Ooit, Drunen

In Drunen stond vroeger reuzenpretpark Land van Ooit. Kloontje het Reuzenkind zwaaide de sceptor in dit bijzondere land. De inwoners heetten Ooiters en de bezoekers Niet-Ooiters. De Ooiters hadden zelfs een eigen valuta, namelijk de OoitSent. Het belangrijkste van allemaal was natuurlijk dat kinderen de baas waren in het park en de ouders waren hun lakeien. Het Land van Ooit was een themapark vooral gericht op theater, maar om dalende bezoekersaantallen tegen te gaan, was Land van Ooit genoodzaakt om toch wat snelle attracties toe te voegen in het park. Voormalig directeur van de Efteling, Marc Taminiau heeft dit park opgericht in 1989. Door diverse financiële tegenslagen ging het park in 2007 voor de tweede keer failliet. De gemeente kocht de grond op en heeft het park nu opengesteld als wandelgebied, waar oude herinneringen nog steeds op te halen zijn.

In 2015 werden er met een drone prachtige beelden geschoten van het park die het landelijke nieuws haalden. Vlieg je nog even mee door het Land van Ooit?

Interveste  Land van Ooit - ooit