Vergane glorie: overdekt zwemparadijs op Ameland

Over de hele wereld, en zeker ook in Nederland, zijn er diverse zwembaden en attractieparken waar mensen een geweldige tijd hebben gehad. Wegens uiteenlopende redenen hebben deze zwembaden en attractieparken het niet gered. Wij laten je nog één keer nagenieten van deze vervallen, maar toch bijzondere locaties. Dit keer het overdekte zwemparadijs op Ameland.

Overdekt zwembad Aqua Plaza / Tropica Ambla

Op Ameland stond ooit een groot zwemparadijs onder de naam Aqua Plaza, ook bekend als Tropica Ambla. Zwemparadijs Tropica Ambla had o.a. een glijbaan van 120 meter hoog. Veel mensen die een overnachting op Ameland brachten, bezochten ook een dagje het zwemparadijs. Helaas moest in 2002 het zwembad definitief dicht vanwege faillissement. Dit kwam mede door het dalende bezoekersaantal. Velen vonden de prijs voor een toegangsbewijs te hoog. Het zwemparadijs staat er na al die jaren nog steeds, maar het gebouw ligt er behoorlijk vervallen bij. Sinds 2010 wordt het buitenterrein van het zwembad gebruikt voor paintball activiteiten. Wat er in de toekomst met het gebouw zelf gaat gebeuren is nog niet bekend, moet het tegen de vlakte of moet er een kuuroord in komen? De gemeente heeft niet veel te zeggen over wat er met het pand gaat gebeuren, want projectontwikkelaars zijn nu de eigenaar van het zwemparadijs.

Hieronder volgen enkele mooie beelden over het verlaten zwemparadijs op Ameland. (Via de Facebookpagina van Ameland in Beeld)

Facebook antwoorden