5 Tips voor een compleet nieuwe look met minimale inspanning

Ben jij op zoek naar een antikraak woning of ben je net ingetrokken, maar vraag jij jezelf af of je het huisje wel persoonlijk kunt maken vanwege de onzekere huurperiode? Geen nood, want Interveste schiet te hulp! Vandaag geven wij je een aantal tips om je nieuwe stulpje een make-over te geven met slechts enkele simpele stappen.

 

Attic bedroom

 

First things first
Welke basics heb je nodig voor jouw woonruimte? Een bed, eettafel, stoelen, bank, kledingkast… De keuze is aan jou. Zorg ervoor dat je die items als eerste geïnstalleerd hebt en kijk vanaf daar wat je verder wilt aanpassen.

Neem een lekker vloerkleed
Een vloerkleed dempt niet alleen geluid, maar voelt ook heerlijk aan onder je voeten. Vloerkleden heb je in allerlei soorten en maten, en natuurlijk ook in iedere prijscategorie die je je kunt bedenken. Qua kostenplaatje kun je alle kanten op, maar ook qua uiterlijk van het kleed. Wil je graag een lekker zacht vloerkleed onder je voeten, of heb je liever een dierenvel op de grond? Of een simpel geweven vloerkleed? Er is van alles mogelijk: gebruik het om joúw ruimte sfeer te geven.

 

open-space-decor-industrial

 

Focus, focus
Concentreer je per ruimte op één eye-catcher. In de woonkamer kan dit bijvoorbeeld je zithoekje zijn, in je slaapkamer een kledingrek of je bed. Een lekker fluffy dekbed met extra kussens doet al meer dan je zou denken! Maak het af met een aantal leuke accessoires, denk aan fotolijstjes, kaarsen, een geur-brandertje, souvenirs van vakantie… You name it, we love it!

Out of the box
Er zijn genoeg items die jij, je familie of kennissen op zolder hebben liggen en niet meer nodig hebben. Hoewel je niet álles hoeft te gebruiken wat je tegen komt, kun je sommige items ook op een onconventionele manier in gebruik nemen. Zo staat een krukje namelijk erg leuk als nachtkastje, maar ook als bijzettafeltje is het een leuke toevoeging aan je woning.

Ben je in één grote ruimte gaan wonen, zoals een anti-kraak klaslokaal? Ook dan is er van alles mogelijk! Denk eens aan het ophangen van een gordijnroede: hiermee heb je voor een paar euro een ruimteverdeler gecreëerd en kun je je vrienden en familie ontvangen in jouw ‘zitgedeelte’, en zal er niemand zomaar op jouw bed neerploffen.

 

tumblr_nhi1hjzxkb1ralhjko1_1280

 

Kleine handeling, grote resultaten
Misschien ben je toch niet helemaal tevreden met het uiterlijk van je badkamer, toilet of een andere ruimte. Is ‘ie grauw en zijn de tegeltjes donker van kleur? Bij de meeste doe-het-zelf-zaken kun je voor een paar euro voegen-wit kopen. Een stift of crème waarmee je de voegen tussen de tegels van een nieuwe, frisse wittint kunt voorzien. Een wereld van verschil.

Blijf qua inrichting lekker bij jezelf om maximaal woongenot te bereiken. Leuke items hoeven absoluut geen fortuin te kosten: houd je ogen en oren goed open, zo vind je vanzelf de leukste spullen voor je huis, kamer of (tijdelijke) huurwoning. Veel succes! Kijk hier voor nog meer tips hoe jij je woonruimte kunt opfleuren!