Virtuele bezichtigingen vanwege coronavirus

Door de angst van mensen om het coronavirus op te lopen worden er nu door verschillende makelaars virtuele bezichtigingen uitgevoerd, dat meld o.a. RTL Nieuws. Er is nu een stijgende vraag naar online bezichtigingen. Via Facebook is het mogelijk een bezichtiging bij te wonen. De meeste mensen wachten af voordat ze een huis kopen of huren, omdat ze het voor hen zelf onzeker is of ze hun baan kunnen behouden.

6 april

Aankomende maand zal er meer duidelijk worden over de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW). Deze noodmaatregel zal bedrijven financieel steunen werknemers te kunnen blijven betalen. Tot die tijd is het voor de meesten afwachten wat de overheid zal beslissen. 6 april zal er meer informatie bekend worden.

Woningmarkt

Er wordt verwacht dat de huizenprijzen zullen gaan dalen, meldt verkoopsite Funda.nl. Door de onzekerheid bezoeken minder mensen de website en is er dus ook minder animo om over te gaan tot een verkoop. Daarom werken verschillende bedrijven nu aan virtuele bezichtigingen. Dit levert succes op. “Zo hebben we laatst 30 kijkers gehad op onze bezichtiging via Facebook” zegt makelaar Robin van der Brink. Of de huizenprijzen aankomende tijd verder gaan dalen is niet bekend.

 Is dit de toekomst?

Virtueel bezichtigen gebeurde al, maar is nu noodzakelijk. Door deze stijgende trend kan er mogelijk later meer animo voor zijn. Het is bijvoorbeeld al mogelijk om te bezichtigen met een VR-bril. Dan lijkt het net alsof je zelf in je potentiële nieuwe huis staat. Mensen houden van technologie maar in dit geval weet je het nooit.