Vrijwilliger in Hendrik-Ido-Ambacht

Wij stellen graag even aan je voor: Elena. Ze is vrijwilliger in Hendrik-Ido-Ambacht sinds september 2020.

“Mijn naam is Elena (33) bewoner via Interveste en vrijwilliger bij Buurtpreventie in Hendrik-Ido-Ambacht. Het zit in mijn natuur iets meer willen doen voor de maatschappij of in de wijk.”

Interveste bewoner sinds september

Elena woont sinds juni voor Interveste in Hendrik-Ido-Ambacht. In september stuurde wij een deel van onze bewoners een bericht met de vraag of ze vrijwilliger wilden worden. Ze reageerde direct enthousiast en meldde zich aan om buurtrondes te lopen bij Buurtpreventie Hendrik-Ido-Ambacht. Buurtpreventie is een groep bewoners en inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht die samen een oogje in het zeil houden. Op Facebook telt hun groep al bijna 2000 leden.

“Je kunt doorgeven aan Buurtpreventie wanneer het je uitkomt om een rondje mee te lopen. Je leert diverse mensen kennen via Buurtpreventie, wat het heel interessant en gezellig maakt.”

“Tijdens het lopen kijken we of de wijk schoon, heel en veilig is. Is er een lamp kapot? Stoeptegel los? Zwerfafval op straat? Dan geven we dat door aan de verantwoordelijke dienst.
Voor iedereen die van lopen houdt, een beetje betrokken is met de wijk en van gezelligheid houdt; is vrijblijvend lid worden van Buurtpreventie zeker een aanrader! Misschien zien we elkaar bij een volgende ronde!”

Leuk om te horen dat Elena zo enthousiast is. Mocht je ook interesse hebben om vrijwilligerswerk te doen, met je Mijn Interveste account kun je zelf reageren op onze vrijwilligersprojecten. We hebben ze hier verzameld voor je:

Club van Vrijwilligers projecten