Club van Vrijwilligers logo

Vrijwilligerswerk en een vaste baan

Hoe is het nou om vrijwilligerswerk te doen en daarnaast een vaste baan te hebben? We vroegen het aan Daniella. Ze woont voor Interveste en doet vrijwilligerswerk. Daarnaast heeft ze een baan in de zorg. 

Daniella woont sinds juni 2020 antikraak in een appartement in Capelle aan den IJssel. Sinds die tijd werkt ze ook als wijkvrijwilligster voor Club van Vrijwilligers. Ze zorgt voor een schone, opgeruimde buurt. Daarnaast geeft ze elke week een update aan Interveste over wat goed gaat in de wijk en wat er beter kan.

Waarom vrijwilligerswerk?

Daniella: “Online ben ik terecht gekomen bij Interveste, ik zocht op antikraak. Door relatieproblemen stond ik op straat. Daarnaast kreeg ik hier een baan in de zorg, dus het kwam erg mooi uit. Het ligt hier ook vlakbij de metro, dus dat is erg makkelijk.”

Daniella is vrijwilligerswerk gaan doen omdat ze een schone buurt erg belangrijk vindt. Ze vertelt dat er vaak rotzooi rond de flat ligt en het fijn vindt om het schoon te houden. Daarnaast is ze erg blij met het sociale contact tijdens haar vrijwilligerswerk: “Het is fijn om onder de mensen te zijn en een beetje contact te maken tijdens het schoon houden van de buurt.” 

Voor Daniella is het resultaat het allerbelangrijkste. Een schone buurt!

Goed te combineren

Op de vraag wat ze fijn vindt aan het vrijwilligerswerk zegt ze het volgende: “Het buiten zijn is erg lekker. Ik werk zelf in een verpleeghuis en dat is natuurlijk altijd binnen en erg warm. Daarnaast is contact met de mensen fijn. Ik kom hier zelf ook niet vandaan, dus dat leek me handig.” Ook sociaal draagt ze dus haar steentje bij. Doordat ze vier dagen in de week in de zorg werkt is het vrijwilligerswerk goed te combineren met haar dagelijkse werk.

Een schone buurt

We vroegen aan Daniella of ze het werk ook zou aanbevelen bij andere bewoners. “Jazeker, ik zou het van harte aanbevelen! Het is een leuke manier van contact houden, daarbij is de buurt schoonhouden erg belangrijk.” 

Het contact met de vrijwilligersorganisatie gaat ook erg goed. “Er is een goede samenwerking en we hebben veel contact via de app of e-mail.”