‘We are here’ kraakt gebouw kunstacademie Amsterdam

Een groep sympathisanten van de vluchtelingenorganisatie We Are Here heeft gisteren een leeggekomen pand van de Reinwardt Academie in Amsterdam gekraakt. De krakers hebben de vluchtelingen van We Are Here uitgenodigd gebruik te maken van het gekraakte pand. Dat is te lezen op de website van de organisatie.

Het pand, de Reinwardt Academie van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) aan de Dapperstraat in Amsterdam, was tot juni 2015 nog in gebruik. Het stond nu tijdelijk leeg, hoewel een deel van het pand echter nog wel als opslagruimte diende. De krakers geven aan contact op te gaan nemen met de eigenaar om hier afspraken over te maken.

De Telegraaf meldt dat er volgens de politie zo’n 30 krakers in het pand zitten. Volgens een woordvoerder van de vluchtelingenorganisatie gaat het om 80 mensen. De organisatie wil met deze actie duidelijk maken dat de bed-bad-brood voorziening niet toereikend is. De vluchtelingen verbleven tot voor kort in een ander pand wat ze de “Vluchttoren” noemden maar werden op last van de rechter verzocht het pand te verlaten.

Bronnen: Telegraaf & We Are Here

Kunstacademie-Amsterdam-gekraakt
Reinwardt Academie – Bron: Google Maps