Wekker in muur gaat elke dag af… Al 13 jaar lang

Voor veel mensen is het de normaalste zaak van de wereld, een wekker die elke dag af gaat. In deze woning ligt dat toch net iets anders. Deze wekker zit achter een muur en gaat al 13 jaar lang, elke dag af.

In een woning in Amerika gaat al 13 jaar lang elke dag een wekker af om 18:50 (bij zomertijd om 19:50). Voor deze bewoners is daar niks aan te doen. De wekker zit namelijk achter een muur. De bewoner van de woning had verwacht dat de batterijen na een maand of twee, drie wel aan vervanging toe zouden zijn, maar niets is minder waar. Vanaf september 2004 klinkt elke avond het gerinkel van de wekker.

Toch zegt de bewoner geen hinder meer te hebben van de wekker, hij vindt het eigenlijk wel schattig. De wekker begint heel zachtjes en gaat steeds verder naar een luidere toon. Op een gegeven moment hoort de bewoner de wekker dan vanaf elke verdieping. Na één minuut stopt de wekker automatisch weer.

Slechte uitvoering bewoner

Maar hoe kon dit nou gebeuren? Dat de wekker achter de muur zou komen was in eerste instantie de bedoeling, maar dat de wekker daarna nooit meer weg gehaald kon worden uiteraard niet. 13 jaar geleden liet de bewoner een wekker aan een koord door de ventilator achter de muur zakken. Op deze manier wilde de bewoner er achter komen waar hij een gat in de muur moest boren voor de tv aansluiting. Tijdens de uitvoering brak het koord en viel de wekker naar beneden. Sindsdien gaat de wekker elke dag af. Een voordeel: de bewoner heeft hierdoor uiteindelijk wel op de goede plek een gat in de muur geboord voor de tv aansluiting.

Aangezien de bewoners nu steeds ouder worden, gaat het moment dat ze de woning moeten verkopen dichterbij komen. Gaan ze dit ‘geheim’ onthullen? De bewoners zelf horen de wekker nauwelijks nog, maar wanneer er bezoek komt is de wekker onderwerp van gesprek.

Facebook antwoorden