Wijzigingen inkomensgrens en huurgrens 2014

Tijdelijk huren via IntervesteMinister Stef Blok heeft onlangs bekend gemaakt dat per 1 januari 2014 de inkomens- en huurgrens zullen wijzigen. Dit deed minister Blok in de jaarlijkse circulaire waarin de voorwaarden voor huurtoeslag en toewijzing van sociale huurwoningen staan. Hieronder staan de belangrijkste wijzigingen onder elkaar.

Inkomensgrens en huurgrens 2014

De inkomensgrens voor toewijzing van sociale huurwoningen ligt per 1 januari 2014 op €34.678. Deze grens ligt momenteel nog op €34.229. De huurgrens voor sociale huurwoningen gaat per 1 januari 2014 omhoog van €681,02 naar €699,48.

Huurtoeslag

In de wet op huurtoeslag verandert de leeftijd waarop ontvangers van de toeslag te maken krijgen met de regeling voor gepensioneerden. De pensioengerechtigde leeftijd gaat immers vanaf 2013 stapsgewijs omhoog. In 2014 zal de pensioengerechtigde leeftijd 65 jaar en 2 maanden zijn.

Daarnaast is van belang dat de Belastingdienst door de één bankrekeningnummermaatregel teruggaven en toeslagen alleen nog over zal maken op een bankrekeningnummer dat op naam staat van de rechthebbende. Hiermee vervalt de geclusterde betaling van de huurtoeslag aan woningcorporaties.
 
Meer informatie over de circulaire van Minister Blok leest u op de website van de Rijksoverheid.

Bent u op zoek naar woonruimte? Bekijk dan het aanbod van Interveste Antikraak en Leegstandbeheer.